Brăduții parfumați de la oglinda retrovizoare a mașinii pot atrage amenzi usturătoare. Ce sancțiuni riscă șoferii care încalcă Codul Rutier

Brăduții parfumați pe care mulți șoferi îi agață de oglinda retrovizoare a mașinii pot aduce amenzi usturătoare, conform legislației.

Distribuie pe:

fara descriere

Șoferii care vor să folosească accesorii la oglinda retrovizoare a mașinii riscă să primească amenzi între 1.300 și 2.900 de lei.

Articolul 102, aliniatul 36, din Codul Rutier prevede că aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii de parbriz, constituie contravenții și se sancționează cu amendă.

„Constituie contravenții și se sancționează cu amendă: Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”, precizează noul Cod Rutier. 

Citeste si: Marcel Toader, uitat de fostele soții în ziua înmormântării. Cine va veni la funeralii 

Citeste si: Caz șocant în Focșani. Un tânăr a decedat după ce a mâncat la un fast-food 

Citeste si: Mama șoferului care s-a sinucis pe o autostradă din Germania, mesaj emoționant. A văzut totul live pe Facebook

Șoferii își pot pierde certificatul de înmatriculare 

Mai mult decât atât, șoferii riscă să își piardă și certificatul de înmatriculare dacă nu respectă legislația. Georgian Drăgan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane, îi avertizează pe șoferi să evite montarea articolelor care estompează vizibilitatea, pentru a nu-și pune în pericol viața conducătorilor auto.

„De asemenea, se reține certificatul de înmatriculare și se eliberează o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile. Recomandăm tuturor să nu monteze astfel de dispozitive sau de afișe care să estompeze vizibilitatea întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți conducători auto”, a spus Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru TVR.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate