Breaking news. Două Ordonanțe Militare într-o zi. Măsuri fără precedent în România. Municipiul Suceava intră în carantină totală

Măsuri fără precedent în România. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Raed Arafat și Bogdan Despescu au susținut o conferință de presă în care au prezentat prevederile Ordonanțelor Militare cu numărul 5 și 6.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Breaking news. Două Ordonanțe Militare într-o zi. Măsuri fără precedent în România. Municipiul Suceava intră în carantină totală
conferință MAI

UPDATE 31 martie, ora 10:13 - Măsuri în urma instituirii carantinei în municipiul Suceava


In articol:

Având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr.6 din data de 30.03.2020, CFR Călători va emite tichete de călătorie pentru municipiul Suceava și zona limitrofă numai pentru persoanele la care face referire articolul 3 din Ordonanța Militară:
Art.3 - În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea
pentru:
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Eliberarea legitimațiilor de călătorie se face în baza adeverinței de la angajator si a legitimației de serviciu.

Ordonata Militară numărul 5

Potrivit Ordonanței Militare numărul 5, România prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre şi dinspre Italia şi Spania pentru 14 zile, din 31 martie 2020, ora 18.00.

„Se prelungește măsura zborurilor spre Spania și din Spania către România, începând cu data de 31 martie, pentru o perioadă de 14 zile.

Se prelungește măsura suspendării zborurilor din Intalia și spre Italia începând cu data de 6 aprilie.

Personale care părăsesc locul în care au fost carantinate, vor fi obligate să reia perioada de carantinare și vor suporta celuielile de carantinarea”, a declarat Despescu.

Acesta a precizat că prevederile din Ordonanţa Militară nr 5 nu se aplică zborurilor de transport marfă, servicilor medicale de urgenţă, aterizărilor tehnice necomerciale.

Citeste si: Elena Ionescu & Sonny Flame - idilă tot mai clară la Survivor România? După ce au dormit unul lângă celălalt, încă o declarație șoc a faimoasei la adresa cântărețului pune paie pe foc! ”Sunt înnebunită după...”

Citeste si: Au apărut articolele de îmbrăcăminte dedicate pandemiei de coronavirus! Vezi cum arată tricoul cu mesajul „Spală-te pe mâini!” și cel imprimat cu "Declarația pe proprie răspundere"!

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Martin Tudor a fentat moartea vara trecută! ”A făcut un preinfarct și s-a internat la o clinică din Turcia”! Dezvăluiri uluitoare despre fostul portar al Stelei care a murit luni

Ministerul Transporturilor este abilitat să asigure respectarea acestor prevederi. 

De asemenea, Despescu a precizat că OM nr. 5 a mai adăugat o prevedere referitoare la cei care părăsesc zonele de carantină.

”Prin art 3 s-a completat art 3 din OM 4, respectiv: persoanele care părăsesc locul unde au fost carantinate vor relua ciclul de 14 zile, suportând cheltuielie şi vor răspunde penal. Cei care vor ieşit în afara spaţiului de izolare vor intra în carantina 14 zile, vor suporta cheltuielile şi vor răspunde penal. Măsura se aplică începând cu data publicării în Monitorul Oficial”, a mai precizat Despescu. 

Ordonanța numărul 6. Municipiul Suceava intră în carantină totală

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, și adoptarea Ordonanței Militare 6 care stabileşte carantinarea municipiului Suceava, unde sunt aproape 600 de cazuri de infectare cu coronavirus. 

Municipiul Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste un sfert din cele confirmate până acum, intră în carantină totală.

”Instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, comune din zona limitrofă şi o zonă de protecţie asupra unor unităţi administrativ teritoriale din Suceava”, a anunţat Marcel Vela.

Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6. De asemenea, a fost decisă stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava. Va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă.

Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

Breaking news. Două Ordonanțe Militare într-o zi. Măsuri fără precedent în România. Municipiul Suceava intră în carantină totală
coronavirus

CJ Suceava și primarii din zona de carantinare și de protecție vor lua măsuri pentru a asigura asistență socială și aprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa.

”Evoluţia cazurilor din Suceava, depistatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecţiilor, analiza făcută cu specialiştii în boli infecţioase, în Comitetul Naţional pentru situaţii Speciale de Urgenţă, împreună cu toţi factorii implicaţi, toate acestea au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă. În acest sens, am emis OM nr 6 din 30 martie 2020 privind instituirea măsurii de carantinare în municipiul Suceava, a unor comune limitrofe şi a unor instituţii”, a spus Vela.

Acesta a precizat că se instituie, pe perioada stării de urgenţă, carantina şi în localităţile Adâncata, Salcia, Ipoteşti, Bosangi, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

De asemenea, se instituie o zonă de protecţie în municipiul Suceava şi în jurul localităţilor carantinate formată din celelallte UAT din Judeţul Suceava.

”În zona carantinată este permisă intrarea/iesirea pentru  transportul de mărfuri, materii prime necesare desfălurării activităţii economice, persoanele care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, administratţia locală, domeniul asistenţei şi protecţiei, sociele, agriculturii, etc. Nu se vor comercializa bilete şi abonamente pentru transportul călătorilor în zona carantinată”, a spus Vela.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că luni seara erau 2.109 cazuri confirmate de COVID-19 în țară și 65 de decese.

„Din cele 2.109 cazuri, 593 se află în municipiul Suceava. În urma analizei INSP și în urma discuțiilor, am considerat din punct de vedere medical că trebuie luate măsuri suplimentare în zona Sucevei”, a spus Raed Arafat.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Breaking news! Seară neagră pentru România. Încă 13 decese cauzate de coronavirus

Anunț oficial. Toți șoferii din România trebuie să știe asta! Ce se întâmplă începând cu data de 31 martie?

Kim Kardashian le-a făcut fanilor un „tur al frigiderului”. Incredibil ce s-a văzut pe cameră

Puterea dragostei 31 martie. Bianca și Livian au dat cărțile pe față: "Eu înțeleg că nu mai vrei"

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies