Britanicii avertizează: Rusia contestă supremația NATO în Marea Neagră. Ce piedici a întâmpinat planul lui Vladimir Putin? | EXCLUSIV

Politologul Cristian Pîrvulescu a analizat pentru WOWbiz.ro cel mai recent raport al ministerului britanic al apărării, conform căruia Rusia face eforturi de a-și exercita controlul pe mare.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Marți, Marea Britanie a scos la iveală dificultățile cu care Flota Mării Negre, a Federației Ruse, se confruntă în încercarea de a se impune în mare, unde patrulele sunt, în general, limitate la apele de pe coasta Crimeei.

Cristian Pîrvulescu, politolog: „Rușii au probleme pentru că ucrainenii au reușit câteva lovituri spectaculoase, dar și pentru că nu este foarte ușor de negociat cu Turcia.”

Marți, în buletinul zilnic publicat de ministerul britanic al apărării pe contul său oficial de Twitter, acesta a ținut să sublinieze faptul că Flota Mării Negre este nevoită, în continuare, să folosească rachete de croazieră cu bătaie lungă pentru a susține ofensiva terestră, însă păstrează o poziție defensivă în mare.

Într-un interviu exclusiv acordat redacției WOWbiz, Cristian Pîrvulescu a lămurit problema Rusiei prin balanța puterii din Marea Neagră, pe care o împarte cu Turcia, unul dintre cei mai puternici membri NATO.

Citeste si: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

„Rusia se luptă de sute de ani să exercite controlul asupra Mării Negre și, culmea, a fost tot împotriva otomanilor și a turcilor. Și turcii au încercat mereu să fie mai occidentali. Rușii au reușit să domine Marea Neagră în perioada sovietică, dar acum au dificultăți pentru că au probleme serioase cu ucrainenii, care au reușit câteva lovituri spectaculoase, dar și pentru că nu este foarte ușor de negociat cu Turcia. Aici vorbim despre o apropiere conjuncturală, care este deja de un deceniu, dar care nu este una strategică, ci doar tactică, pentru că cele două state au nevoie unul de celălalt în raport cu SUA. Problemele pe care le are Rusia sunt probleme tehnologice”, le-a explicat Cristian Pîrvulescu jurnaliștilor WOWbiz.

Citeste si: Zaporojie, o amenințare la adresa Rusiei. CNCAN, despre cea mai mare centrală nucelară din Europa: „Consecințele ar putea să fie pe raze de 300 km”| EXCLUSIV

Cristian Pîrvulescu: „Obiectivul lor pentru Rusia Mică pare să se amâne.”

Britanicii avertizează: Rusia contestă supremația NATO în Marea Neagră. Ce piedici a întâmpinat planul lui Vladimir Putin

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA

[Sursa foto: Facebook]

Eficacitatea limitată a Flotei Mării Negre trage în jos strategia de invazie a Rusiei și pentru că amenințarea amfibie la adresa Odesei a fost, în mare parte, neutralizată, potrivit informațiilor obținute de guvernul britanic. Astfel, singurele opțiuni de atac ale navelor și submarinelor rusești rămân cele care riscă cele puține resurse, respectiv cele la distanță.

„Artilerie, rachete, trase inclusiv de pe submarine. Pentru moment, ucrainenii n-au capacitatea de a distruge submarinele rusești. Ar fi o mare lovitură dacă ar reuși lucrul acesta. Cu submarinele se pot lovi ținte terestre, dar nu se poate organiza o debarcare. De aia Rusia, deocamdată, nu este capabilă să organizeze nicio debarcare. De altfel, înfrângerea din Insula Șerpilor este semnificativă. Aceasta a fost a doua mare înfrângere din Marea Neagră după crucișătorul Moskva. Au fost și nave de desant distruse sau scufundate. Obiectivul lor pentru Rusia Mică pare să se amâne”, a adăugat Cristian Pîrvulescu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zaporojie, o amenințare la adresa Rusiei. CNCAN, despre cea mai mare centrală nucelară din Europa: „Consecințele ar putea să fie pe raze de 300 km” | EXCLUSIV

Militarii ucraineni și ruși, la aceeași masă. Cum unesc ONU și Turcia țările aflate în război? | EXCLUSIV

Reducerea consumului de gaze, mărul discordiei în UE. Cristian Pîrvulescu, politolog: „Este posibil ca reducerile de 15% să nu fie suficiente pentru a suplini gazele rusești” |...

Gata cu zilele grele pentru 5 zodii. Vin finanțe multe și succes

SE SCHIMBĂ banii, din luna DECEMBRIE 2022. Anunțul momentului! Decizia s-a luat deja

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Harry și Meghan, umiliți crunt de Regele Charles. Sunt mai rău decât cerșetorii

Doliu în sportul românesc! A murit un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 1! A făcut infarct chiar pe teren!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies