Buzău: Bărbatul de la care a pornit focarul de coronavirus din cartierul Poştă şi socrul său, puşi sub control judiciar

Bărbatul din Buzău împreună cu socrul său au fost plasați sub control judiciar.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Bărbatul de la care ar fi pornit focarul de coronavirus din cartierul buzoian Poştă şi socrul său au fost plasaţi sub control judiciar după ce poliţiştii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanţele militare.

"Poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Buzău au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău referatul cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de doi bărbaţi de 41 şi 51 de ani din Buzău, respectiv Ialomiţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Buzău.

Citeste si: O mamă din Buzău a născut un copil infectat cu coronavirus, după ce și ea a fost diagnosticată

 

Aşa cum reiese din cercetările efectuate de poliţiştii, buzoianul de 41 de ani cunoscut drept "Comitet” şi socrul său, de 51 de ani, din judeţul Ialomiţa nu au respectat măsurile instituite pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2 în perioada 18-19 aprilie, iar ulterior, atât ei, cât şi alţi membri ai familiei au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

"Prin nerespectarea prevederilor legale, cei doi bărbaţi au încălcat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea bolii”, se mai arată în comunicat.

Citeste si: Cele şapte cadre medicale de la SJU Buzău confirmate cu coronavirus, transferate la spital în Bucureşti

 

Procurorul care se ocupă de caz a analizat propunerea poliţiştilor şi a dispus în cazul celor doi bărbaţi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările vor fi continuate, urmând ca după finalizare, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere legală.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate