Calendar creștin ortodox 13 noiembrie. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

Calendar creștin ortodox 13 noiembrie. Creștinii îl cinstesc la această dată pe Sfântul Ioan Gură de Aur, ocrotitorul celor necăjiți. Iată care este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur.

Distribuie pe:

Calendar creștin ortodox 13 noiembrie. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

Calendar creștin ortodox 13 noiembrie. Cea mai puternică rugăciune

“O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrabă a ne ajuta; izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nemuri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică.

Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic.

Citeste si: Rugăciune Sfântul Mina. Ce este bine să rostești în această zi

Citeste si: Mesaje de Sfinții Mihail și Gavril. Cele mai frumoase sms-uri și urări pentru cei iubiți

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox. Pe cine cinstim pe data de 30 octombrie 2019

Dăruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos.

Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înălțimea gândului smerit, spre slava lui Dumnezeu și a noastră mântuire. Amin.”, este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur, cinstit de calendar creștin ortodox pe 13 noiembrie.

Calendar creștin ortodox 13 noiembrie. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

Calendar creștin ortodox 13 noiembrie. O altă rugăciune de rostit către Sfântul Ioan Gură de Aur

„Doamne, Dumnezeul meu, stiu ca nu sunt vrednic, nici mi se cade, ca sa intri sub acoperamântul casei sufletului meu, pentru ca este desarta toata si surpata, si nu ai la mine loc cuviincios, ca sa-Ti pleci capul; ci pe cum, dintru înaltime pentru noi Te-ai umilit, pleaca-Te si acum la umilinta mea.

Si pe cum bine ai voit a Te culca în pestera si în ieslea necuvântatoarelor, asa binevoieste a intra si în ieslea necuvântatorului meu suflet si în spurcatul meu trup. Si pe cum nu ai socotit a fi lucru nevrednic a intra si a cina împreuna cu pacatosii, în casa lui Simon leprosul, asa binevoieste a intra si în casa sufletului meu celui umilit, al leprosului si pacatosului.

Si precum nu ai respins pe pacatoasa, cea asemenea mie, care s-a apropiat si s-a atins de Tine, asa Te îndura si spre mine pacatosul, care ma apropiu si ma ating de Tine.

Si precum nu Te-ai scârbit de spurcata si blestemata ei gura, ceea ce Te saruta, asa nu Te scârbi nici de gura mea, si mai spurcata, si mai blestemata, nici de urâte si necurate buzele mele, si de limba mea cea cu totul necurata.

Citeste si: Sfântul Dimitrie - cruce roșie în calendar. Ce nu este bine să faci pe 26 octombrie

Citeste si: Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca! Îți aduce bani și protecție divină

Citeste si: Un preot atrage atenția. Greșeala pe care o fac bărbații în biserică și nici măcar nu-și dau seama: "Nu-i voie. Este mare păcat"

Ci sa fie mie carbunele preasfântului Tau Trup si al scumpului Tau Sânge, spre sfintire si luminare si spre întarirea umilitului meu suflet si a trupului, spre usurarea greselilor mele celor multe, spre paza de toata lucrarea diavoleasca, spre schimbarea si împiedicarea diavoleasca, spre schimbarea si împiedicarea vicleniei si relei mele deprinderi, spre omorârea patimilor, spre împlinirea poruncilor Tale, spre adaugarea dumnezeiescului Tau har, si spre dobândirea împaratiei Tale.

Ca nu ca un nepasator ma apropriu de Tine, Cristoase Dumnezeule, ci nadajduind întru bunatatea Ta cea nespusa, si pentru ca, stând departe multa vreme de împartasirea Ta, sa nu fiu sfâsiat de lupul cel întelegator. Pentru aceea ma rog Tie:

Precum singur esti sfânt, Stapâne, sfinteste-mi trupul si sufletul, mintea si inima, maruntaiele si pântecele, si întreg ma înnoieste, si înradacineaza frica Ta întru madularele mele, si sfintirea Ta fa-o nestearsa din mine.

Si fii mie ajutor si sprijinitor, îndreptând în pace viata mea, învrednicindu-ma si de a sta de-a dreapta Ta, împreuna cu Sfintii Tai. Pentru rugaciunile si mijlocirile preacuratei Maicii Tale, si ale preacuratelor Puteri fara de trup care slujesc Tie, si ale tuturor Sfintilor, care din veac bine Ti-au placut. Amin.”, rugăciune pentru Sfântul Ioan Gură de aur, cinstit în calendar creștin ortodox pe 13 noiembrie.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate