Calendar Creștin Ortodox. Pe cine cinstim pe data de 30 octombrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Pe data de 30 octombrie 2019 sunt prăznuiți Sfinții Mucenici Zenovie, episcopul, și Zenovia, sora sa.

Distribuie pe:

Calendar Creștin Ortodox. Pe cine cinstim pe data de 30 octombrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Pe cine cinstim pe data de 30 octombrie 2019

Sfinţii Zenovie şi Zenovia au trăit în timpul împăratului Diocletian (284-305). Aceștia erau înstăriți, însă au ales șă-și împartă toată averea moștentita de la părinţi săracilor. Zenovie a fost ales episcop al cetăţii Egeea. Acesta a primit dar de la Dumnezeu puterea de a vindeca toată boala şi neputinţă din popor.


In articol:

În timpul persecuţiei împotriva creştinilor, Zenovie a fost arestat şi dus înaintea Prefectului Lysias care i-a spus: "Ai de ales una din două: ori viaţa, ori moartea; însă viaţa o vei avea dacă vei aduce jertfa zeilor noştri".

Citeste si: Sfântul Dimitrie - cruce roșie în calendar. Ce nu este bine să faci pe 26 octombrie

Citeste si: Rugăciune Fecioara Maria. Rostește timp de zece zile această rugăciune făcătoare de minuni

Citeste si: VIDEO | Cine vine la slujbele de exorcizare ale lui Cristian Pomohaci. Mărturia unui jurnalist care a asistat la scenele din garaj

Sfântul Zenovie i-a răspus atunci răspicat: "Viaţa fără Hristos moarte este, câtă veme moartea pentru El înseamnă viaţa, nicidecum moarte".

În timp ce era supus chinurilor, Zenovia, sora lui Zenovie, a spus că doreşte să bea şi ea paharul pe care îl bea fratele ei. Cei doi au fost aruncaţi împreună în foc şi decapitaţi.

Rugăciunea de miercuri. Cea mai puternică rugăciune a zilei

Rugăciunea de miercuri. Rugăciunile au un rol important în viața fiecărui om, ele mijlocesc muritorii și divinitatea.

Rugăciunea înseamnă dragoste, smerenie și curățire sufletească, din acest motiv, aceia care se simt împovărați de nevoi simt nevoia să rostească o rugăciune în care să-și pună toată ființa, tot sufletul și nădejdea.

Potrivit calendarului creștin ortodox, fiecare zi a săptămânii, sau, mai bine zis, fiecare moment al zilei are o rugăciune vindecătoare.

Citeste si: Rugăciunea de dimineață. Ce să spui imediat ce te trezești

Citeste si: Ce rugăciune e bine să spunem de Sfântul Dumitru

Citeste si: Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca! Îți aduce bani și protecție divină

Rugăciunea de miercuri. Cea mai puternică rugăciune a zilei

Rugăciunea de miercuri. Cea mai puternică rugăciune a zilei

"Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.

La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.", este rugăciunea de miercuri pe care oricine ar trebui să o rostească pentru a avea o zi liniștită.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate