Rugăciunea de dimineață. Ce să spui imediat ce te trezești

Rugăciunea de dimineață. Pentru a avea o zi bună, este indicat să rostești aceaste rugăciuni de dimineață, imediat ce te trezești.

Distribuie pe:

Rugăciunea de dimineață. Ce să spui imediat ce te trezești

Rugăciunea de dimineață a Stareților de la Optina

"Doamne dă-mi să întâmpin cu linişte sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi.

Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte.

În tot ceasul acestei zile povăţuieşte-mă şi ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi şi mi se vor întâmpla în această zi învaţă-mă să le primesc cu sufletul liniştit şi cu credinţă tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta.

În toate cuvintele şi faptele mele călăuzeşte-mi gândurile şi simţămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine.

Doamne, învaţă-mă să mă port cu dreptate şi înţelepciune cu toţi fraţii mei, să nu tulbur şi să nu supăr pe nimeni.

Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei şi toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet.

Doamne, călăuzeşte-mi voia mea şi învaţă-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert şi să iubesc. Amin.", este rugaciunea de dimineață, care trebuie rostită imediat ce te trezești.

Citeste si: Ce rugăciune e bine să spunem de Sfântul Dumitru

Citeste si: Rugăciune Fecioara Maria. Rostește timp de zece zile această rugăciune făcătoare de minuni

Citeste si: Rugăciunea de miercuri. Cea mai puternică rugăciune a zilei

Rugăciunea de dimineață. Ce să spui imediat ce te trezești

Rugăciunea de dimineață care te ajută să treci peste greutăți

"Slava Tie, Dumnezeule Atotputernic! Cu grija Ta dumnezeiasca, de oameni iubitor, m-ai invrednicit pe mine, pacatosul si nevrednicul. M-am trezit si am dobandit intrare in Sfanta Casa Ta. Primeste, Doamne, glasul rugaciunii mele ca si al sfinteleor si intelegatoarelor Tale puteri. Binevoieste ca din inima curata si cu duh de umilinta, sa Ti se aduca Tie lauda din necuratele mele buze. Ca si eu sa ma fac partas fecioarelor intelepte cu luminata faclie a sufletului meu. Si sa Te slavesc pe Tine.

Binecuvanteaza-ma, Doamne!

Tie, Dumnezeul in Treime Sfanta slavit, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, ma inchin. Iti incredintez sufletul si trupul meu si ma rog. Tu ma binecuvanteaza. Tu ma miluieste. Si de orice rau lumesc, diavolesc si trupesc ma izbaveste. Si da-mi pace, fara de pacat sa petrec ziua aceasta, intru slava Ta si spre mantuirea sufletului meu. In mainile preamaritei Tale milostiviri, o, Doamne al meu, iti incredintez sufletul si trupul meu, simturile si vorbele mele, cugetele si gandurile mele, faptele mele si toate miscarile trupului si sufletului meu; intrarea si iesirea mea, credinta si vietuirea mea, trecerea si sfarsitul vietii mele, ziua si ceasul ultimei mele suflari, moartea mea, adormirea sufletului si a trupului meu.

O, Preamilostive Doamne, Care cu bunatatea si nerautatea ta acoperi pacatele intregii lumi, Tu pe mine care sunt cel mai pacatos dintre toti oamenii, ma primeste in mainile Tale si ma izbaveste de tot raul, curata multimea faradelegilor mele, indrepteaza viata mea cea rea si ticaloasa, fereste-ma de caderile in pacat ce vor sa vina, ca niciodata sa nu manii iubirea Ta de oameni cu care acoperi neputinta mea de diavoli, de patimi si de oamenii cei rai. Pe vrajmasii cei vazuti si nevazuti intoarce-i, si pe mine ma calauzeste pe calea cea mantuitoare ca sa ajung la Tine, limanul dorintelor mele. Daruieste-mi sfarsit crestinesc, cu pace si nerusinat, pazeste-ma de duhurile rautatii, iar la Infricosata Judecata, Milostiv fii robului Tau si ma numara cu oile cele binecuvantate de-a dreapta Ta, ca impreuna cu ele, pe Tine Creatorul Meu, sa Te slavesc in veci.

Amin.", este rugăciunea de dimineață care te ajută să treci peste greutăți.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox. Pe cine cinstim astăzi, 17 octombrie 2019

Citeste si: Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca! Îți aduce bani și protecție divină

Citeste si: VIDEO | Cine vine la slujbele de exorcizare ale lui Cristian Pomohaci. Mărturia unui jurnalist care a asistat la scenele din garaj

Rugăciunea de dimineață a lui Arsenie Boca

"Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.

Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie!

Amin.", este rugăciunea de dimineață a lui Arsenie Boca.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate