Ce rugăciune e bine să spunem de Sfântul Dumitru

Rugăciune de Sfântul Dumitru. 26 octombrie este ziua in care creștinii ortodocsi il celebrează pe Sfântul Dumitru, unul dintre cei mai iubiți sfinți, al cărui nume este purtat de foarte mulți români.

Rugaciuni de Sfantul Dumitru
Ce rugaciuni este bine sa spune de sfantul Dumitru
Autor: I.A.

In articol:

Rugaciuni de Sfantul Dumitru
Ce rugaciuni este bine sa spune de sfantul Dumitru

Rugăciune de Sfântul Dumitru. În această zi sfântă, marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox, nu ai voie să speli sau să faci diverse treburi gospodărești, fiind o zi pe care este bine să o dedici rugăciunii și mersului la Biserică, ca să asculți Sfânta Liturghie.

Mai mult decât atât, din bătrâni se spune că dacă ziua de Sfântul Dumtru va fi una aspră, atunci iarna care urmează va fi una blândă. Dacă ziua sfântă va fi una cu vreme frumoasă, atunci toamna în curs va fi una lungă si plăcută.

Și cum ziua de Sfântu Dumitru este una în care e bine să te rogi, iată ce rugăciuni e indicat să rostești î n această zi sfântă:

 

1. Rugăciune de Sfântul Dumitru: „Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir..."

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ție în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Așa cum Tu ai reușit să nu te închini la idoli și la dușmanii lui Hristos, tot așa ajută-ne să-i biruim pe toți dușmanii noștri știuți și neștiuți. Sfinte Mare Mucenice, dă-ne putere și binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă și să ne despartă de persoanele pe care le prețuim și le iubim.

Așa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul Lie, cel care-i omora pe creștinii din Salonic, tot așa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura și de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră și ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă”

2. Rugăciune de Sfântul Dumitru: „Purtătorule de chinuri, Dimitrie..."

„Mare apărător te-a aflat întru primejdii lumea, purtătorule de chinuri, Dimitrie, pe tine cel ce ai biruit pe păgâni. Deci, precum mândria lui Lie ai surpat şi la luptă îndrăzneţ ai făcut pe Nestor, aşa Sfinte Dimitrie roagă pe Hristos Dumnezeu să ne dăruiască pace şi mare milă, Amin!”

 

Citeste si: Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca! Îți aduce bani și protecție divină

Citeste si: Sărbătoare 15 octombrie- Sfântul Mucenic Luchian

Citeste si: Alina Sorescu a aflat verdictul in procesul cu Alexandru Ciucu! La cine vor ramane fetitele- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Rugăciunea celor 9 Marți. Trebuie citită 9 marți la rând

 

3. Rugăciune de Sfântul Dumitru: „Cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta..."

„Mare mucenice Dimitrie, Izvorâtorule de Mir, cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta, ne rugăm ţie cu umilinţă: Tu, cel care stai înaintea lui Hristos, vindecă-ne prin rugăciunea ta de patimile sufleteşti şi trupeşti care ne apasă!

Luminează-ne sufletele moleşite de păcate, tu, cel care te-ai luptat cu tăria Duhului pentru adeverirea credinţei adevărate!

Fereşte-ne, sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice întâmplări rele: de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri, de războiul dintre noi, de vrăjmaşii văzuţi şi de cei nevăzuţi şi de toate primejdiile, ca să ne învrednicim şi noi, păcătoşii, în veacul ce va să fie, ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, să-L slăvim cu bucurie pe Dumnezeu şi să devenim părtaşi vieţii veşnice. Amin!”

 

Citeste si: Rugăciunea de miercuri. Cea mai puternică rugăciune a zilei

 

4. Rugăciune de Sfântul Dumitru: „O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir..."

„O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir, Sfinte Mare Mucenice Dimitrie, această a noastră rugăciune, ce aducem ţie acum cu umilinţă, primeşte-o, şi de bolile sufleteşti şi trupeşti şi de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, cu rugăciunile tale cele bineprimite către Dumnezeu, ne păzeşte, că împreună cu tine în veacul ce va să fie, să cântăm Lui: Aliluia!”

5. Rugăciune de Sfântul Dumitru: „Tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul..."

„Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aliluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei. Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă. Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin.”

6. Rugăciune de Sfântul Dumitru: „O, Doamne, cât de puţine lucruri facem pentru Tine..."

„O, Dumnezeul meu, ce face cel care nu se sacrifică cu totul pentru Tine? Şi cât de departe sunt de Tine dacă nu mă ofer cu totul iubirii Tale. Câte imperfecţiuni văd în mine! Câte neputinţe şi scăderi în servirea faţă de Tine!

O, Doamne, cât de puţine lucruri facem pentru Tine. Asemenea bobului de muştar sunt faptele noastre bune şi mari stânci faptele rele.

Îmi pare rău pentru că de foarte multe ori uit de Tine şi de nenumăratele graţii pe care le obţin din partea iubirii Tale nesfârşite. Când uit de ele, Te rog să mă ierţi, Doamne, şi să nu-mi socoteşti ca pe o vinovăţie mărginirea fiinţei mele.

Căci dacă aş fi ştiut să-Ţi fiu servitor în lucuri mari, nu aş fi omis nici înfăptuirea lucrurilor mici. Fericit este cel care dă mărturie de credinţă adevărată prin faptele vieţii sale.

Învaţă-mă şi pe mine să îndeplinesc astfel de lucruri pentru Mărirea Ta, oricât de mare ar fi preţul, după exemplul servului Tău Dumitru şi al tuturor martirilor. Amin.”

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciune Sfânta Parascheva. Aduce liniște și pace sufletească

Date oficiale de la Ministerul Muncii! Tot ce trebuie să știe românii despre voucherele de cumpărături și unde vor putea fi folosite| EXCLUSIV

Ultimele imagini cu mama din Timișoara în viață! A fost filmată cu copiii de mână în timp ce se duc spre blocul în care și-au găsit sfârșitul

4 nativi se vor îndrepta către o nouă etapă în viața lor! Scorpionii vor schimba locul de muncă

Bomba zilei în Europa! S-a aflat ce vrea să facă Uniunea Europeană (SURSE)

L-a dat deja uitării? Alina Sorescu, surprinsă în compania unui artist cunoscut din România după anunțul divorțului de Alexandru Ciucu

Avertisment pentru cei care au fost diagnosticați cu diabet de tip 2 în ultimul an

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies