Calendar ortodox 19 iunie 2021. Un sfânt important este prăznuit sâmbătă. Rugăciunea care face minuni pentru cei fără speranță

Calendar ortodox 19 iunie 2021. În calendarul ortodox este prăznuit un mare sfânt sâmbătă.

Calendar ortodox 19 iunie 2021
Un sfânt important este prăznuit sâmbătă[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox 19 iunie 2021. Creștinii sărbătoresc în această zi unul din cei doisprezece Sfinți Apostoli ai lui Hristos.

Calendar ortodox 19 iunie 2021

Un sfânt important este sărbătorit sâmbătă
Calendar ortodox 19 iunie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Sânziene 2021. Când se pune busuioc sub pernă ca să îţi visezi ursitul

Pe 19 iunie, în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Apostol Iuda, unul dintre cei doisprezece Sfinți Apostoli ai lui Hristos.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Sfântul Apostol Iuda s-a născut în Nazaretul și se trage din seminția lui David și al lui Solomon. Se știe că Sfântul Iuda a binevestit cuvântuil mântuirii și în Persia, iar de aici a scris o scrisoare în limba greacă către toți credincioșii. În scrisoare a scris despre taina Prea Sfintei Treimi și a întrupării lui Hristos, despre deosebirea îngerilor buni de cei răi. De asemenea scrisoarea conține și învățături și sfaturi pentru oameni să se ferească de păcate, de ură, de mndrie.

Rugăciune către Sfântul Apostol Iuda, ruda Domnului

Un sfânt important este prăznuit sâmbătă
Rugăciunea celor fără speranță[Sursa foto: PixaBay]

Rugăciunea către Sfântul Apostol Iuda, ruda Domnului face minuni pentru cei aflați în momente disperate.

Citeste si: Moşii de vară 2021. Ce semnificaţie are Sâmbăta Morţilor

O, Sfinte Iuda Tadeu, ruda a Domnului nostru Iisus Hristos, apostol și martir glorios, strălucit în virtuți și puternic în minuni, credincios și grabnic ajutător al celor ce te
cinstesc și se încred în tine, privește cu ochi milostivi la cel ce astăzi aleargă la tine și cere mijlocirea ta.


Tu ai dobândit de la Dumnezeu darul de a ajuta îndeosebi pe acei care au pierdut aproape orice speranță și se află în pragul disperării.
Privește deci la mine și vezi în ce strâmtorare mă aflu. Viața mea este o viață de suferință. Zilele mele sunt pline de durere și necaz, sufletul meu este o mare amărăciune.
Cărările mele sunt pline de suspine și lacrimi și griji mistuitoare care îmi macină toată puterea de viață.

Neliniștea, disperarea și lipsa de încredere în ajutorul de sus îmi copleșesc de multe ori sufletul, astfel încat mi se pare ca mila dumnezeiască m-ar fi părăsit. Atunci sufletul meu se umple de întuneric, credința se clatină, inima mea slăbește și disperarea se furișează în suflet vrând să se facă stăpână peste mine, O, Sfinte Iuda Tadeu, tu nu mă poți lăsa în starea aceasta. La tine alerg, pe tine te rog, ajută-mi. Ascultă te rog, rugămintea mea! Nu mă voi departa de tine până când nu mă vei asculta. Grabește-te și vino-mi te rog în ajutor și nu mă lăsa, ca încrederea mea în tine sa fie rușinată. Fie ca prin mijlocirea ta să se preamarească și întru mine nesfarșita milostivire a lui Dumnezeu. Ascultă-mi rugăciunea mai ales în necazul meu cel mare pe care îl am acum și dă-mi grabnicul tău ajutor în( aici se marturiseste necazul).

Nu lăsa ca sufletul meu să rămână zdrobit de aceasta lovitură a durerii și să cadă în disperare. Asculta-mă o, Sfinte Iuda Tadeu, împlinește-mi rugămintea și eu iți voi fi recunscător în toate zilele mele. Te voi cinsti ca pe cel mai de seama ajutător al meu.
Voi mulțumi lui Dumnezeu pentru mijlocirea ta și voi răspândi pe cât îmi va sta în putere cinstirea ta între oameni. Amin.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Moşii de vară 2021. Semnificaţia acestei mari sărbători din Sâmbăta Morţilor

Sânziene 2021. Când se pune busuioc sub pernă ca să îţi visezi sortitul

Zile libere de Rusalii iunie 2021. Se anunță o minivacanță în luna iunie

Horoscop Zilnic Marți 3 August 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Toni Iuruc a rămas mască! Ce a putut să facă Simona Halep? Toată lumea a văzut

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Casa Regală tremură. Harry zguduie tronul viitoarei regine

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies