Calendar Ortodox 25 noiembrie. Astăzi este cinstită Sfânta Muceniță Ecaterina

Calendar Ortodox 25 noiembrie. La această dată este prăznuirea Sfânta Muceniță Ecaterina.

Distribuie pe:

Calendar Ortodox 25 noiembrie. Astăzi este cinstită Sfânta Muceniță Ecaterina

Calendar Ortodox 25 noiembrie. Cine este Sfânta Muceniță Ecaterina

Sfânta Muceniță Ecaterina a trăit în anii 300, pe vremea împăratului Maximilian. Sfânta era descrisă ca fiind înaltă și foarte frumoasă. Ecaterina cunoștea toate învățăturile grecești și latinești din Homer și Virgiliu. De asemenea, Sfânta Ecaterina știa mai multe dialecte.

Calendar Ortodox 25 noiembrie. Sfânta a fost chinuită pentru mărturisirea credinței în Hristos

Sfânta Muceniță Ecaterina, prăznuită pe 25 noiembrie: „Iată, astăzi te primesc pe ține mireasă Mie nestricata și veșnică, deci să păzești tocmeală această cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc”, așa i s-a descoperit Ecaterina lui Hristos.

Sfânta Muceniță Ecaterina a avut parte și de a doua viziune cu Maica Domnului împreună cu prunctul, însă, din cauza faptului că nu era atunci creștină, aceasta nu i-a văzut fața pruncului.

Citeste si: Rugăciune pentru oamenii săraci. Ruga omului bogat pentru cel sarac

Citeste si: Intrarea Maicii Domnului în Biserică: Rugăciune puternică către Maica Domnului

Citeste si: Rugăciune pentru examene! Ce să rostești pentru a avea mintea limpede

Calendar Ortodox 25 noiembrie. Sfânta Muceniță Ecaterina, prăznuită pe 25 noiembrie

Sfânta Muceniță Ecaterina a fost condamnată la o moarte cumplită, aceasta suferind teribil la finalul vieții. Ecaterina a fost zdrobită de patru roți, drept pedeapsă pentru credința sa în Domnul Iisus Hristos.

Trupul sfintei a fost luat de îngeri și depus pe Muntele Sinai. Rămășițele Sfintei Ecaterina a fost descoperite mai apoi de un călugăr, la poalele mânăstirii din care făcea parte.

Calendar Ortodox 25 noiembrie. Astăzi este cinstită Sfânta Muceniță Ecaterina

Trupul Sfintei Mucenițe Ecaterina

Sfânta Ecaterina era cunoscută pentru înțelepciunea și bunătatea sa, iar trupul acesteia a fost păstrat cu sfințenie de călugări în acel loc, ca mai apoi să fie dus și în alte părți.

„Cu intelepciunea ca şi cu razele soarelui ai luminat pe filosofii cei pagani şi ca o luna prealuminoasa, care stralucea in noaptea necredintei, intunericul l-ai gonit; iar pe imparateasa ai incredintat-o, dimpreuna şi pe prigonitorul l-ai mustrat, mireasa de Dumnezeu chemata, Fericita Ecaterina! Cu bucurie ai alergat la Camara cea Cereasca, catre Hristos, Mirele Cel Preafrumos şi de la Dansul te-ai incununat cu cununa imparateasca. Inaintea Caruia impreuna cu ingerii stand, roaga-te pentru noi, cei ce cinstim sfanta pomenirea ta.”

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate