Calendar ortodox marți, 29 iunie 2021. Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Sărbătoare mare pentru creștini. Ce nu e bine să faci

Calendar ortodox marți, 29 iunie 2021. Creștinii sărbătoresc Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ce nu este bine să faci în această zi?

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox marți, 29 iunie 2021.

În calendarul ortodox, marți, 29 iunie 2021, creștinii sărbătoresc Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Această sărbătoare este cu cruce roșie în calendar.

Calendar ortodox marți, 29 iunie 2021. Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Sărbătoare mare pentru creștini
Calendar ortodox marți, 29 iunie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce nume sunt sărbătorite și care sunt cele mai frumoase mesaje pe care le poţi trimite celor dragi

Despre Sfântul Apostol Petru se știe că era pescar și se numea Simon înainte de a se întâlni cu Domnul. El era frate cu Sfântul Apostol Andrei și era cel mai varstnic dintre cei doispezece Ucenici.

Sfântul Apostol Pavel a fost fariseu și rabin în religia evreilor. Înainte de a deveni Apostol, el se numea Saul.

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce este interzis să faci de Sânpetru și ce se dă de pomană pentru sufletele celor morţi

Ce nu este bine să faci de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Această sărbătoare, cu cruce roșie în calendar, vine cu o serie de obiceiuri care sunt respectate cu strictețe de creștini. De Sfinții Petru și Pavel și pe toată durata postului sunt interzise nunțile. Se spune că nici femeile nu au voie să mănânce mere până în ziua praznicului.

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2021. Tradiții și obiceiuri. Ce este bine să faci de Sânpetru de vară

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Câți români sărbătoresc ziua de nume de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Statisticile de la Ministerul Administrașiei și Internelor arată că peste 500.000 de români își aniversează ziua de nume de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Potrivit datelor, 382.960 de sărbătoriți sunt bărbați și majoritatea poartă numele Petru sau Petre, iar 121.035 sunt femei.

Numele "Petru" vine din greacă și înseamnă piatră și este o traducere a numelui "Kephas", regăsită în majoritatea versiunilor Noului Testament.

Pavel vine din latină "Paul(us)" și s-ar putea traduce prin adjectivul "paullus", care înseamnă mic, umil, dar poate fi și înrudit cu "paucus" sau "pauper", care înseamnă sărăcăcios.

În ziua praznicului Sfinților Apostoli Petru și Pavel îi vom felicita pe toţi cei care poartă următoarele nume sau alte derivate: Petre, Petru, Petrişor, Petruţ, Petruş, Petrică, Pătru, Pavel, Pavelică, Paveluţă, Păvălaş, Paul, Paulică, Paulin, Petrache, Pavăl, Paula, Petra, Petruţa, Paulina, Polina, Petronela sau Petruca.

Citeste si: Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2021. Sărbătoarea marilor sfinţi este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Cea mai puternică rugăciune spusă pe 29 iunie

Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Ce nu e bine să faci de Sfinții Apostoli Petru și Pavel
Sfinții Apostoli Petru și Pavel[Sursa foto: Captură YouTube]

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Citeste si: Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2021. Sărbătoarea marilor sfinţi este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Cea mai puternică rugăciune spusă pe 29 iunie

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

MESAJE de Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce nume sunt sărbătorite și care sunt cele mai frumoase mesaje pe care le poţi trimite celor dragi

POMANĂ de Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce se dă de pomană pentru sufletele celor morţi

TRADIȚII ȘI OBICEIURI de Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce este bine să faci de Sânpetru de vară

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Palma teribilă dată de Ceaușescu Uniunii Sovietice! Cum a sfidat pumnul de fier sovietic. VIDEO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies