Calendar ortodox sâmbătă, 10 iulie 2021. Creștinii sărbătoresc mai muți sfinți importanți

Calendar ortodox sâmbătă, 10 iulie 2021. În calendarul ortodox sunt sărbătoriți mai mulți sfinți importanți.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox sâmbătă, 10 iulie 2021. Creștinii prăznuiesc mai mulți sfinți sâmbătă: Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei; Sfântul Mucenic Apolonie; Sfântul Mucenic Vianor; Sfântul Mucenic Siluan; Sfântul Cuvios Sava Vatopedinul; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din Koneviț; Sfântul Cuvios Antonie de la Lavra Pecerska; Sfântul Ierarh Gheorghe, episcopul Tesalonicului.

Calendar ortodox sâmbătă, 10 iulie 2021

Creștinii sărbătoresc mai muți sfinți importanți
Calendar ortodox sâmbătă, 10 iulie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: A început sezonul alergiilor provocate de ambrozie! Ce amenzi riscă proprietarii de terenuri dacă nu înlătură buruiana

Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei au fost niște robi ai lui Hristos, care au decis să nu aștepte să fie prinși de păgâni și să mărturisească singuri credința în Hristos.

Sfântul Mucenic Apolonie a mărturisit pe Mântuitorul Iisus Hristos în faţa guvernatorului Perinie din Iconia şi a fost răstignit.

Sfântul Mucenic Apolonie a mărturisit pe Mântuitorul Iisus Hristos în faţa guvernatorului Perinie din Iconia şi a primit cununa muceniciei prin răstignire.

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Sfinţii Mucenici Vianor şi Siluan au mărturisit credința în Dumnezeu cu mult curaj și au primit pedeapsa martirică.

Sfântul Cuvios Sava a fost luat rob și a fost dus în Creta.

Citeste si: Calendar Ortodox IULIE 2021. Sfântul Ilie, una din cele mai mari sărbători ale lunii

Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din Koneviț. Icoana Maicii Domnului din Koneviț îl redă pe Pruncul Hristos ținând doi porumbei în mână, în locul sulului de hârtie.

Sfântul Cuvios Antonie de la Lavra Pecerska a trăit pustnic, doar în rugăciune și mânca doar pâine uscată și bea puțină apă. Unoeri, când priveghea, nu mânca câte o săptămână.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră pentru toți românii: ”Am promis, am făcut”. Despre ce este vorba

Rugăciune care se rostește în zilele de sâmbătă

Sărbătoare 10 iulie 2021
Ce sfinți sunt sărbătoriți pe 10 iulie[Sursa foto: Captură YouTube]

"Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu, cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai îndepărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în Rai. Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta. Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, iar a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri.

Îndură-Te, Doamne, şi de cei vii, şi de cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi către care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi slujitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a vă ruga Lui ziua şi noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere după cuviinţă. Nu încetaţi a vă ruga, pentru ca prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutor, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci. Amin."

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Strigăt de disperare al unei jurnaliste care nu și-a văzut fetița de un an: "O ține închisă în casă de un an". Tânăra mămică a intrat în greva foamei în speranța că va...

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost revocat din funcție. Cine i-ar putea lua locul?

Virgil Musta, scenariu sumbru privind valul patru de COVID-19 în România! Medicul susține că țara noastră nu va scăpa

Horoscop 24 Septembrie 2021: astăzi Săgetătorii au de luat o decizie importantă

Vor intra în vigoare imediat! Se aplică în toată România. S-au modificat toate regulile

Ion Țiriac o distruge pe Andreea Marin! Dezvăluiri intime fără precedent: ce făcea Zâna în secret

Irina Tănase a fost fată cuminte cât a stat Dragnea la Rahova? S-a aflat și sunt probe

FOTO | Simona Halep, așa cum nu ați mai văzut-o! Poze incendiare din luna de miere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies