Calendarul de Evaluare Națională 2021, publicat în Monitorul Oficial. Premieră privind data examenului

Calendarul de Evaluare Națională 2021 pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2020 - 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Este pentru prima dată în istoria recentă când Evaluarea Națională este programată la finalul lunii iunie, după probele scrise de la bacalaureat.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Calendar Evaluarea Națională 2021
Schimbare majoră privind data examenului


In articol:

Calendarul este cuprins în ordinul Ministerului Educației privind organizarea şi desfăşurarea Evaluarii Naționale în anul şcolar 2020 - 2021. Conform acestuia, în perioada 7 - 11 iunie 2021 are loc înscrierea la examen. De pe 22 iunie 2021 încep probele scrise, rezultatele finale urmând a se face publice pe 4 iulie 2021.

Citeste si: Șoferul de TIR, dat dispărut de 10 zile, a fost găsit în compania unei femei. „Ce înjosită a fost biata soţie”

Citeste si: Fata umilită și bătută din Târgu Jiu rupe tăcerea! A spus adevărul despre motivul agresiunii. Primele declarații făcute de copilă. „Cum sa fiu atât de proastă”

Citeste si: Tatăl Madălinei Manole, momente cumplite înainte de a se stinge din viață! Nu îi ajungeau banii nici de medicamente

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Este pentru prima dată în ultimii ani când Evaluarea Națională este poziționată la finalul lunii, în penultima săptămână din iunie, după probele scrise de la Bacalaureat. Până acum, Bacalaureatul s-a desfășurat mereu după Evaluarea Națională.

Calendar Examen Evaluare Națională 2021:

  • 07 – 11 iunie 2021      Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021          Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021        Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021        Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021         Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021         Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021  Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021           Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Evaluarea Națională va fi susținută anul viitor de prima generație care făcut clasa pregătitoare și care a învățat după un curriculum nou.

Alte reglementări impuse de MEC

Potrivit ordinului, cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar care au rude în examen nu au acces în unităţile de învăţământ - centre de examene/ evaluare/ contestaţii pe perioada desfăşurării examenului.

Cadrelor didactice nominalizate ca asistenţi le este interzisă intrarea în sala de examen cu bagaje, telefoane sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, dar şi cu reviste, ziare, cărţi.

În ceea ce priveşte candidaţii, li se interzice să aibă în sălile de examen asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau altele asemenea ori în băncile în care sunt aşezaţi orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, memoratoare, formulare, notiţe, însemnări, rezumate ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

Sunt interzise, de asemenea, telefoanele mobile, căştile audio sau orice mijloc electronic de calcul sau comunicare, care permite conectarea la internet/ reţelele de socializare. Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 pe lucrare.

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Povestea uimitoare a unui cuplu care și-a găsit fiul dispărut în urmă cu 32 de ani. Copilul a fost răpit când avea doi ani

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de vineri, 11 septembrie, a doua parte - Vezi emisiunea online

Mircea Radu s-a încurcat în bani publici! DNA a intrat pe fir! Fosta vedetă ”Din Dragoste”, în centrul unui scandal uriaș în TVR

Cel mai dorit burlac a spus ”DA” și a făcut o petrecere bombă! Imagini și declarații exclusive de la nunta anului din showbiz

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies