Când e prima vacanță din anul școlar 2021-2022? Structura noului an școlar

Când e prima vacanță din anul școlar 2021-2022? Învățământul preșcolar și cel primar intră în vacanță.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Când e prima vacanță din anul școlar 2021-2022? Structura noului an școlar, dar și când are loc prima vacanță pentru elevii din învățământul primar.

Când e prima vacanță din anul școlar 2021-2022?

Elevii din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, dar și cei de liceu au început noul an școlar la data de 13 septembrie 2021. 

Prima vacanță a elevilor din învățământul preșcolar, dar și al celor din școala primară, adică elevii din clasele I-IV, va fi în perioada 25-31 octombrie 2021.

În timp ce elevii de gimnaziu, dar și cei de liceu se vor bucura de prima vacanță, o dată cu venirea sărbătorilor de iarnă și încheierea primului semestru, atunci când iau vacanță toți elevii.

Citeste si: Restricții dure în București, din 3 octombrie. Restaurantele și cafenelele, închise până la noi dispoziții. Se impune carantina pe timp de noapte, în weekend

Când e prima vacanță din anul școlar 2021-2022? Structura noului an școlar

Când e prima vacanță din anul școlar 2021-2022? Structura noului an școlar

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021-2022

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021-2022 vor fi împărțite astfel:

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

  • 25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
  • 23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
  • 15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
  • 11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022– 2023, vacanța de vară.

Semestrul I  va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea  va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Școlile rămân deschise, acolo unde nu sunt raportate cazuri de COVID

Premierul României a făcut declarații cu privire la modul de funcționare al școlilor, mai ales în situația în care tot mai multe orașe și localități intră în scenariu roșu. Cîțu a transmis că își dorește ca de acum înainte să nu se mai revină la sistemul online decât în funcție de numărul de cazuri depistate în instituțiile de învățământ, ci nu după gradul de incidență al locului unde acestea sunt amplasate.

Mai mult, Ministrul Educației, împreună cu ministrul Sănătății s-au gândit la propunerea testării elevilor de două ori pe săptămână, însă decizia urmează să fie luată ulterior: "Le vom introduce în şcoli. Vor fi folosite. Un test rapid care este folosit şi în alte ţări. Înţeleg că şi Franţa foloseşte acest test. Deci nu văd o problemă aici. Va fi introdus şi va fi decizia celor de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, prin ordin vor spune cât de des se va face. Era o propunere de la specialişti cred de două ori pe săptămână, dar eu cred că este prea mult. Am spus foarte clar şi asta este decizia CNSU, care va fi aprobată în această seară. Veţi vedea detaliile. Pentru şcoală se scoate acea legătură cu gradul de incidenţă. Şi atunci, de mâine, pentru fiecare şcoală în parte decizia se va lua în funcţie de numărul de copii infectaţi. Vom vedea detaliile care vin prin ordin de la MS şi MEN. De câte ori trebuie să se testeze ş.a.m.d. Haideţi să aşteptăm de la ei!", a transmis Florin Cîțu, la deschiderea traficului pe Pasajul Mogoșoaia.

Citeste si: Străzile din centrul Bucureștiului nu vor mai fi pietonale în weekend, din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid

Când e prima vacanță din anul școlar 2021-2022? Structura noului an școlar

Când e prima vacanță din anul școlar 2021-2022? Structura noului an școlar

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Reprezentanții statului au ales să nu închidă momentan școlile și să se raporteze de acum înainte la numărul de cazuri per unitate sau clasă, chiar dacă incidența orașului sau localității unde se află instituția depășește 6 la mie.

Citeste si: Florin Cîțu a făcut anunțul. Școlile rămân deschise, până la noi decizii: "Pentru fiecare şcoală în parte se ia decizia în funcţie de numărul de copii infectaţi"

De asemenea, aceștia au sporit și măsurile împotriva COVID-19, astfel că s-au gândit la utilizarea testelor non-invazive, pe bază de salivă: "Referitor la scenariile de funcționare a şcolilor, astăzi, 29 septembrie 2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competenţe medicale/epidemiologice):

1. Decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli.

2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zi liberă pentru elevi și profesori pe 5 octombrie 2021. De Ziua Educație nu se fac cursuri

Legea s-a modificat! În zonele cu incidența peste 6 nu mai este valabil testul negativ! „E mai sigură această variantă”

Ministrul Sănătății, scenariu sumbru: ”În octombrie am putea ajunge la 20.000 de cazuri pe zi”

Atenție! Destinul tău în funcție de anul nașterii

Panică la nivel mondial! Nenorocirea care s-ar putea întâmpla pe 27 decembrie. S-a anunțat acum

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent

EXCLUSIV | Kamara rupe tăcerea după apariția imaginilor cu amanta lui Reghecampf: ”Am avut noroc cu ea. A făcut să vorbească țara de noi”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies