Pe ce dată sunt Rusaliile în 2023. Sărbătoarea cu cruce roșie se mai numește și „Cincizecime”

Rusaliile, numită și Cincizecime, se numără printre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox și marchează ziua întemeierii Bisericii. Iată pe ce dată pică Rusaliile în 2023!

Autor: Ioana Enache

In articol:

Rusaliile, numită și Cincizecime, se numără printre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox și marchează ziua întemeierii Bisericii. Iată pe ce dată pică Rusaliile în 2023!

Când pică Rusaliile în 2023

Rusaliile, Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh se sărbătorește anul acesta pe 4 iunie, la 50 de zile de la Paște și la 10 zile de la Înălțarea Domnului.

Rusaliile se numără printre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. Sărbătoarea Rusaliilor are cruce roșie este cunoscută sub mai multe denumiri, precum Cincizecimea sau Pogorârea Sf. Duh.

Din anul 2008, prima și a doua zi de Rusalii au fost declarate zile libere de la stat. Așadar, angajații români se bucură de o minivacanță de Rusalii.

Când pică Rusaliile în 2023. Sărbătoarea cu cruce roșie se mai numește și „Cincizecime”

Când pică Rusaliile în 2023. Sărbătoarea cu cruce roșie se mai numește și „Cincizecime”

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Când începe Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Data la care creștinii ortodocși intră în post

Citeste si: Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

Rugăciunea de Rusalii închinată lui Iisus Hristos

”Doamne Isuse Cristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ai dat pacea Ta oamenilor, și darul Preasfântului Spirit, încă fiind cu noi întru viață această, L-ai dat pururea celor credincioși spre moștenire neinstrăinată, iar astăzi, mai arătat, ai trimis acest dar Învățăceilor și Apostolilor Tăi, și buzele lor cu limbi de foc le-ai întărit.

Prin care tot neamul omenesc întru a să limba și întru auzul urechii luând cunoștință de Dumnezeu, cu lumina Spiritului ne-am luminat, și dintru înșelăciune că dintru întuneric ne-am mutat, și cu împărțirea limbilor celor de foc înțelegătoare și

cu lucrare mai presus de fire ne-am învățat a crede în Ține, și pe Ține Dumnezeu, împreună cu Tatăl și cu Sfântul Spirit, întru o Dumnezeire și o Putere și o Tărie a Te cuvânta ne-am luminat.

Tu, dar, Cel ce ești strălucirea Tatălui, chipul ființei și al firii Lui, Cel neschimbat și nemutat, Izvorule al înțelepciunii și al darului, deschide-mi și mie păcătosului buzele și mă învață cum se cuvine și pentru ce trebuie să mă rog.

Citește și: Zile cu dezlegare la pește în Postul Paștelui 2023! Când au voie creștinii să mănânce pește în post

Că Tu ești Cel ce știi mulțimea cea multă a păcatelor mele, dar milostivirea Ta va învinge mulțimea acestora.

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter- radioimpuls.ro

Că, iată, cu frică stăm înaintea Ta, punând deznădajduirea sufletului meu întru adâncul milei Tale. Îndreptează viață mea, Cel ce îndreptezi toată  făptură cu cuvântul și cu puterea cea negraita a înțelepciunii.

Cel ce ești liman lin celor inviforati, și-mi arată calea pe care voi merge. Da gândurilor mele Spiritul înțelepciunii Tale; Spiritul înțelegerii darueste-L nepriceperii mele; cu Spiritul temerii de Ține adumbreste faptele mele, și Spirit drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele și cu Spiritul Cel stăpânitor întărește alunecarea cugetului meu."

 

sursă: ego.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce sunt sărindarele din Postul Paștelui 2023. Tradiția creștină se respectă în Postul Mare

Când este Înălțarea Domnului 2023. Sărbătoarea are loc în fiecare an, la 40 de zile de la Paște

Cel mai înspăimântător sunet din lume a fost reprodus. Era folosit la sacrificiile umane

Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”

O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au...

„Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație

Mario Fresh i-a dat inelul fiicei lui Dragoș Bucur. Imaginile care au stârnit controverse

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies