
kanald.ro
Când se pune varza la murat
Diverse
Când se pune varza la murat. Vezi aici ce trebuie să pui în butoi, în afară de sare și apă.
Iată când trebuie să pui varza la murat, dacă vrei să fie gata de Crăciun. Vezi ce trebuie să adaugi în butoi, pentru o varză perfectă.
Varza murată este un aliment nelipsit de pe masa românilor, de sute de ani. Gospodinele o folosesc adesea la tradiționalele sarmale, la rețeta de Varză a la Cluj sau pur și simplu o toacă mărunt și o transformă într-o salată de varză acră, cu puțin ulei și un praf de piper proaspăt măcinat.
Una dintre cele mai întâlnite întrebări din această perioadă a anului este „ când se pune varza la murat ?”.
Ei bine, varza se pune la murat atunci când vremea se răcește considerabil, la sfârșit de octombrie, chiar și în prima parte a lunii noiembrie, pentru a avea timp să se acrească.
Citește și: Cum să rămâi sănătos în sezonul rece: Sfaturi pentru consolidarea sistemului imunitar
Când se pune varza la murat
Varza trebuie aleasă cu atenție, să nu fie culeasă de mult timp și să aibă foile subțiri, pentru a fi folosită la sarmale. Se spală și se curăță de primele frunze, apoi se crestează și se pune sare.
În butoi se așează un rând de varză, apoi adăugăm 2-3 gutui și câteva mere, dar și crenguțe de mărar uscat.
Dacă dorim o zeamă colorată, putem folosi și câteva sfecle sau o varză roșie, tăiată în mai multe bucăți. Pentru ca varza să reziste toată iarna, este important să folosim sare neiodată.
Astfel, pentru fiecare litru de apă, se adaugă o lingură de sare. După ce așezăm toată varza în butoi, ne asigurăm că sarea s-a dizolvat în apă și adăugăm compoziția, până când acoperă varza.
În primele săptămâni, varza se suflă cu o țeavă, din două în două zile, pentru ca saramura să nu mai facă floare.
Când se pune varza la murat
Una dintre cele mai rapide metode de a obține varză murată, este de a pregăti o rețetă la borcan. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum pregătim compoziția, pentru un gust perfect!
INGREDIENTE
MOD DE PREGĂTIRE