WowNews logo WOWnews
Stories
Când se pune varza la murat

Când se pune varza la murat

Diverse

Când se pune varza la murat. Vezi care este ingredientul minune care se pune în butoi pentru ca varza să reziste toată iarna

Când se pune varza la murat. Vezi aici ce trebuie să pui în butoi, în afară de sare și apă.

Iată când trebuie să pui varza la murat, dacă vrei să fie gata de Crăciun. Vezi ce trebuie să adaugi în butoi, pentru o varză perfectă.

Când se pune varza la murat

Varza murată este un aliment nelipsit de pe masa românilor, de sute de ani. Gospodinele o folosesc adesea la tradiționalele sarmale, la rețeta de Varză a la Cluj sau pur și simplu o toacă mărunt și o transformă într-o salată de varză acră, cu puțin ulei și un praf de piper proaspăt măcinat.

Citeste si: Andreea Mantea o pune la punct pe Veronica după ce concurenta o face pe Kira să plângă! „De ce ai tu o problemă cu alte persoane?”. Aflați de la ce a pornit totul în ediția din „Casa iubirii” de duminică, 19 octombrie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal- kanald.ro

Una dintre cele mai întâlnite întrebări din această perioadă a anului este „ când se pune varza la murat ?”.

Există un obicei vechi, în special la sate, conform căruia, oamenii culeg varza sau o cumpără la sfârșitul lunii octombrie. Se zice că varza va fi perfectă de sărbători, dacă se pune la murat de Sfântul Dumitru.

Ei bine, varza se pune la murat atunci când vremea se răcește considerabil, la sfârșit de octombrie, chiar și în prima parte a lunii noiembrie, pentru a avea timp să se acrească.

Citește și: Cum să rămâi sănătos în sezonul rece: Sfaturi pentru consolidarea sistemului imunitar

Când se pune varza la murat

Când se pune varza la murat

[Sursa foto: Shutterstock]

Ce ingrediente punem în butoi pentru o varză murată perfectă

Varza trebuie aleasă cu atenție, să nu fie culeasă de mult timp și să aibă foile subțiri, pentru a fi folosită la sarmale. Se spală și se curăță de primele frunze, apoi se crestează și se pune sare.

În butoi se așează un rând de varză, apoi adăugăm 2-3 gutui și câteva mere, dar și crenguțe de mărar uscat.

Pentru ca zeama să fie limpede, se poate pune porumb întreg.

Dacă dorim o zeamă colorată, putem folosi și câteva sfecle sau o varză roșie, tăiată în mai multe bucăți. Pentru ca varza să reziste toată iarna, este important să folosim sare neiodată.

Astfel, pentru fiecare litru de apă, se adaugă o lingură de sare. După ce așezăm toată varza în butoi, ne asigurăm că sarea s-a dizolvat în apă și adăugăm compoziția, până când acoperă varza.

În primele săptămâni, varza se suflă cu o țeavă, din două în două zile, pentru ca saramura să nu mai facă floare.

Citeste si: Dan Negru, remarcă cu privire la situația financiară a României, dar și a numărului redus de copii care merg la școală! "Suntem praf!"- kfetele.ro

Citeste si: Oleg Spînu îl contrazice pe tatăl Andreei Cuciuc și DEZVĂLUIE exact ce s-a întâmplat în noaptea tragediei când fiica lui Igor Cuciuc a murit: "Nu pot spune că era strașnic, da s-a consumat..."- radioimpuls.ro

Citește și: Cele mai sănătoase alimente pentru organismul tău. Vezi ce trebuie să mănânci, dacă vrei să îți menții sănătatea creierului, a inimii și a pielii

Când se pune varza la murat

Când se pune varza la murat

[Sursa foto: Shutterstock]

Rețetă de varză tocată la borcan

Una dintre cele mai rapide metode de a obține varză murată, este de a pregăti o rețetă la borcan. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum pregătim compoziția, pentru un gust perfect!

INGREDIENTE

  • 1 kilogram de varză,
  • 2 morcovi,
  • semințe de mărar, chimen, cimbru (opțional)
  • sare,
  • 1 litru de apă.

MOD DE PREGĂTIRE

  • Se curăță varza de primul strat de frunze și se spală bine, apoi se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt cu un cuțit, apoi adăugăm sare pentru a se înmuia.
  • Se curăță morcovii și se dau prin răzătoarea mică.
  • Putem așeza varza în borcan pe culori sau putem combina varza albă cu cea roșie sau cu morcov.
  • Punem apa la fiert. Pentru un litru de apă, adăugăm 25 de grame de sare neiodată.
  • Așezăm varza în borcane, iar deasupra adăugăm crenguțe de mărar uscat, chimen sau cimbru.
  • După ce saramura clocotește, oprim focul și o lăsăm la răcit câteva minute, apoi umplem borcanele.
  • Este indicat să nu punem capacele din prima zi, așa că lăsăm borcanele acoperite cu o tavă pentru 24 de ore.
  • A doua zi, adăugăm câte o linguriță de oțet și punem capacele.