Când și cum vor da elevii tezele. Ministrul Educației anunță reguli noi: vor fi mai puține teze și vor avea o pondere mai mică în medie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când și cum vor da elevii tezele.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Când și cum vor da elevii tezele. Noi reguli pentru elevii de gimnaziu și liceu au fost anunțate de Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a explicat că numărul tezelor se va reduce, iar nota va avea o pondere mai mică la media fiecărui elev.

Când și cum vor da elevii tezele

Sorin Cîmpeanu a anunțat că tezele pentru semestrul I se vor putea da începând cu 6 decembrie. De asemenea, se va reduce numărul tezelor atât pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru cei de liceu.

Când și cum vor da elevii tezele. Ministrul Educației anunță reguli noi: vor fi mai puține teze și vor avea o pondere mai mică în medie

Elevi, la școală

[Sursa foto: PixaBay]

"Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a opta vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, toți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic.

Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la 4 la 3.

Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța în 5 noiembrie.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre redeschiderea școlilor! Decizia luată de ministerul Educației

Atât vreme cât am avut foarte multe școli în online, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu notele pe care elevul le va primi.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie, va fi la latitudinea fiecărui profesor perioada optimă de susținere a tezelor.

Fiecărui elev să îi rămână la dispoziție o perioadă în care să-și poată corecta rezultatele.

Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Cine nu va putea susține teza fizic se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul 2.",

a precizat ministrul Educației.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu spune care sunt cele mai des întâlnite probleme ale școlii online. Ministrul Educației, despre profesorii care trimit elevilor, temele pe Whats App: ”Consideră că au predat online”

Când începe școala. Elevii se întorc fizic la cursuri

Când și cum vor da elevii tezele. Ministrul Educației anunță reguli noi: vor fi mai puține teze și vor avea o pondere mai mică în medie

Sala de clasă goală

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educațației a anunțat că școala începe pe 8 noiembrie. Totodată, Sorin Cîmpeanu a declarat că susține ideea ca școlile să înceapă cu prezență fizică, în așa fel încât să se poată asigura condițiile sanitare.

"Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere a școlilor în 8 noiembrie.

Nu vom ajunge în situația în care dacă în jumătate de țară vom avea rată de infectare foarte scăzută și școli fără cazuri de infectare, acele școli să nu poată funcționa fizic", a mai declarat ministrul.

Citeste si: Când se recuperează vacanța forțată a elevilor de două săptămâni. Ministrul Educației anunță: "Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin"

Cum se va recupera vacanța forțată de două săptămâni

Când și cum vor da elevii tezele. Ministrul Educației anunță reguli noi: vor fi mai puține teze și vor avea o pondere mai mică în medie

Elevi, la cursuri

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației a oferit și explicații cu privire la recuperarea orelor pierdute de evevi în această vacanță de două săptămâni. Sorin Cîmpeanu a declarat că vacanța forțată de acum se va recupera în prima săptămână după vacanța de Crăciun, adică pe 10 ianuarie. Pentru a fi posibil acest lucru, semestrul al doilea se va decala cu o săptămână, adică va începe pe 17 ianuarie.Astfel se va pierde o săptămână din semestrul al doilea, însă va fi recuperată în perioada 8-14 aprilie în timpul săptămânii "Școala Altfel", la care se va renunța.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, previziuni sumbre privind învățământul online: ”Un milion de copii din trei au probleme cu internetul”

„Dacă elevilor de gimnaziu și liceu le dai două săptămâni de vacanță în semestrul 1, trebuie să recuperezi două săptămâni în semestrul 1.

Acele două săptămâni vor fi 3-14 ianuarie. Și ai încheiat cele 14 săptămâni din semestrul 1. Pentru grădiniță și primar, ai pierdut o singură săptămâna, care va fi suplinită de săptămâna 10-14 ianuarie. Și ai închis și pentru ei semestrul I la 14 săptămâni. Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin- să păstrăm datele pentru examenele naționale. Deci avem nevoie de recuperarea unei săptămâni din semestrul doi, pentru a avea 20 de săptămâni din semestrul doi.
Singura variantă este aceea de a acorda o săptămână de școală în loc de „Școala Altfel”.

Citeste si: Ministrul Educației, veste tristă pentru elevi! Se taie din vacanța de iarnă

Decizia finală o vom anunța pe 5 noiembrie, pentru că nu are sens să modifici structura anului școlar, să faci un anunț că revii la școală pe 8 noiembrie și să te trezești pe 8 noiembrie că situația epidemiologică nu permite. De asta am spus 5 noiembrie, vineri, și de asta apare și în decizia CNSU, dată la care sunt obligat să dau ordinul de ministru cu modificarea structurii.

Pe 5 noiembrie vom avea date certe cu privire la numărul de infectări.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit hotnews.ro.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Peste 77% dintre elevi nu se vaccinează anti-COVID! Sorin Cîmpeanu: „Este o realitate tristă”

Semnal de alarmă pentru toți românii! Este pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19: niciun pat liber la Terapie Intensivă

Ministrul Educației anunță noi reguli pentru elevi, după ce cazurile de COVID-19 au început să crească alarmant! Ce se va întâmpla cu testarea în școli?!

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

VESTEA DIMINEȚII pentru Vladimir Putin. Nu s-ar fi gândit că se va întâmpla asta

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Cei mai puternici oameni ai Planetei se întâlnesc la Davos. Discuții fundamentale pentru viitorul omenirii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies