Când va fi luată o decizie în privința medicilor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Florin Cîțu spune ce se va întâmpla cu ei

Premierul României nu este de acord cu impunerea restricțiilor privind personalul medical, care nu s-a vaccinat anti-COVID19!

Florin Cîțu
Florin Cîțu[Sursa foto: Captură Video]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Florin Cîțu nu este de acord cu impunerea anumitor restricții pentru cadrele medicale, care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Premierul României este de părere că această situație ar putea afecta pacienții. Aceste declarații, făcute miercuri, au venit în contextul în care Ministrul Sănătății a propus anumite restricții personalului medical, care nu s-a imunizat împotriva infecției cu SARS-COV-2. 

Citeste si: Premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. A avut loc prima operație pe creier cu trezire intraoperatorie

Este foarte bine că se vine cu propuneri care ajută în direcția campaniei de vaccinare. Cu unele sunt de acord, cu altele, nu. Am vorbit azi cu doamna ministru al Sănătății și este clar că vrem să menținem economia deschisă, dar dacă specialiștii spun că această campanie de vaccinare poate fi ajutată de măsuri bonificatoare, cum ar fi premii, putem să mergem și pe aceste măsuri. Nu aș merge pe măsuri restrictive față de personalul medical care trebuie testat dacă nu s-a vaccinat, pentru că e vorba de relații cu pacienții și acolo lucrurile sunt mai sofisticate”, a spus premierul.

Citeste si: Ana, soția lui Petrică Cercel, mesaj plin de durere în ziua înmormântării. Ce i-a transmis- bzi.ro

Citeste si: Ce arată execuția bugetară la jumătatea anului 2021: Deficit bugetar de 33 de miliarde de lei, în scădere față de 2020

Prim-ministrul țării susține că vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale nu a fost prezentată ca propunere.  „Decizia va fi luată când va veni o propunere în ședința de guvern. Vaccinarea obligatorie a medicilor nu a fost prezentată ca propunere”, a mai spus Cîțu.

Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă[Sursa foto: Captură Video]

Ce a declarat Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este cea care a propus, în şedinţa coaliţiei de guvernare, măsuri restrictive pentru persoanele nevaccinaţi, precum testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat, plus acces limitat în weekend în zonele neesenţiale.

„Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă”, a declarat, marți, Ioana Mihăilă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Noile măsuri de relaxare de la 1 august, adoptate! Florin Cîțu, declarații de ultimă oră

Decizii dure în ceea ce privește COVID-19! O țară anunță că va impune restricții aspre pentru cetățeni

Ce arată execuția bugetară la jumătatea anului 2021: Deficit bugetar de 33 de miliarde de lei, în scădere față de 2020

Surprize MARI le-au pregătit astrele zodiilor, începând cu săptămâna viitoare

Lacrimi de durere! Viorica de la Clejani, pe patul de spital, cu COVID. Cum se simte vedeta

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies