Când vor ajunge testele de salivă în școli. Au fost din nou amânate. Anunțul făcut de Ministrul Educației

O nouă amânare pentru testele de salivă! Când vor ajunge acestea în unitățile de învățământ?!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației a transmis un nou termen la care testele pe bază de salivă de depistare a bolii COVID-19 vor ajunge în școli. Testele de salivă erau așteptate la sfârșitul acestei săptămâni, însă Sorin Cîmpeanu a anunțat că vor ajunge în unitățile de învățământ cel târziu la jumătatea săptămânii viitoare.

Citeste si: Elevii, testați COVID acasă sau la școală?! Ministerul Sănătății face precizări: „Decizia revine sistemului educațional”

Testele încă nu au ajuns în școli. După ultimele informații pe care le-am primit astăzi, ele vor ajunge cel mai târziu la jumătatea săptămânii viitoare, deși inițial am primit asigurări că vor ajunge la finalul acestei săptămâni, dar cert este că vor ajunge”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe organizate de ANOSR, care a avut loc înainte ca ministerul Sănătății să iasă cu precizări suplimentare legate de procedura de testare, notează HotNews.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Testele de salivă pentru depistarea COVID-19 pot fi folosite și acasă

Ministerul Sănătății a transmic că testele COVID-19 pe bază de salivă pot fi folosite și acasă.

”Precizăm că testele rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pot fi utilizate în scop preventiv, pentru încercarea de depistare timpurie a unor cazuri de infecție asimptomatice în rândul elevilor.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea anti-COVID în școli: „Sunt localități unde nici nu s-a auzit de Covid, unde nu există nici internet”

Rezultatul pozitiv al unui test de salivă, ridică suspiciunea de posibilă infecție (caz suspect) și trebuie urmat de diagnostic prin metoda RT-PCR sau de un test antigen rapid.

Pentru folosirea testelor nu este necesară pregătire medicală sau condiții speciale de lucru.

Ca urmare, legislația în vigoare nu exclude utilizarea acestor teste la domiciliu. În acest context, decizia utilizării la domiciliu a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă revine sistemului educațional”, a transmis Ministerul Educației.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies