Castelul Shuri din Japonia a ars din temelii! Obiectivul se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Un incendiu devastator a avut loc în Japonia: Castelul Shuri a ars din temelii.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

Durere mare în sufletele oamenilor. După ce Catedrala Notre-Dame a ars și ea, spunându-se că s-au distrus 850 de ani din istorie în luna aprilie a acestui an, acum un alt obiectiv s-a făcut scrum. Este vorba despre Castelul Shuri din Japonia, un obiectiv aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Este vorba despre Castelul situat pe insula Okinawa. Incendiul devastator a distrus complet clădirea principală, dar și alte structuri, conform BBC News.

fara descriere

Imaginile au ajuns imediat pe internet, iar oamenii s-au panicat foarte tare când au văzut că încă un simbol cultural este mistuit, din nou, de flăcări. Pompierii s-au luptat cu flăcările ore în șir. Castelul, însă, a fost reconstruit de mai multe ori, ultimul incendiu care a izbucnit fiind în anul 1945. Castelul Shuri a fost construit în urmă cu peste 500 de ani şi a servit drept reşedinţă a conducătorilor regatului Ryukyu.

Citeste si: De ce a surprins moartea lui Mihai Constantinescu pe toți apropiații artistului? Motivul pentru care nimeni nu se mai gândea la o nenorocire! Dezvăluiri EXCLUSIVE

Citeste si: Valul polar din locuințele bucureștenilor. Cei cu copii mici au cel mai mult de suferit

Citeste si: Dietă diabet. Ce alimente poți consuma dacă suferi de diabet

Catedrala Notre-Dame a luat foc

Catedrala Notre-Dame a luat foc luni, 15 aprilie. Zeci de pompieri s-au chinuit să stingă flăcările care cuprinseseră partea superioară a clădirii, în timp ce imaginile erau transmise peste tot în lume. Toată Franța a așteptat cu sufletul la gură să afle ce se va alege de unul dintre cele mai spectaculoase simboluri. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat deja că spectaculoasa Catedrală Notre-Dame va fi refăcută și o sumă ce depășește un miliard de dolari s-a strâns deja din donații. Mulți milionari, vedete și oameni de afaceri, își doresc să contribuie financiar la reconstrucția clădirii și nici persoanele publice din România nu au rămas indiferente. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat și ea că va dona 10% din salariul ei timp de trei luni.

fara descriere

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate