
In articol:
- Trei scenarii posibile pentru încheierea războiului din Ucraina
- Ce se întâmplă dacă nici Rusia și nici Ucraina nu reușesc să se impună
- Ce șanse are Ucraina să intre în UE
Războiul dintre Rusia și Ucraina a început la data de 24 februarie 2022, atunci când Vladimir Putin a decis să invadeze țara vecină.
Au fost lansate atacuri de la sol, de pe Marea Neagră și din aer, iar mii de persoane au murit în timpul luptelor, în timp ce câteva milioane au părăsit Ucraina pentru țări mai sigure.
Trei scenarii posibile pentru încheierea războiului din Ucraina
Războiul din Ucraina pare să fie departe de final. În ceea ce privește încheierea acestui, experții iau în calcul trei scenarii posibile. În primul rând, vorbim de învingerea Rusiei, apoi învingerea Ucrainei sau se ia în calcul inclusiv varianta în care niciuna dintre cele două țări nu reușește să se impună.
"Soluția va fi în primul rând una militară. Doar după ce războiul se va fi încheiat, va fi loc pentru negocieri.
Depinde însă de pe ce poziție se vor face. De fapt, sunt trei situații posibile: 1. Rusia învinge; 2. Ucraina învinge; și 3. Nici una din părți nu reușește să se impună. Această a treia situație poate lua două direcții: un armistițiu pe pozițiile pe care se va afla fiecare parte la momentul deciziei, sau o pace care să confirme situația de pe front", a precizat Cristian Pîrvulescu, pentru WOWbiz.ro.
Război în Ucraina
Citeste si: “The Floor”, succes uriaș la lansarea în Spania! Urmează România!- kanald.ro
Ce se întâmplă dacă nici Rusia și nici Ucraina nu reușesc să se impună
Unul dintre cele trei cazuri este acela în care nici Ucraina și nici Rusia nu reușesc să se impună, iar astfel victoria nu se va așeza de nicio parte. În acest caz, Rusia nu ar fi încă învinsă, însă regimul lui Vladimir Putin ar avea foarte mult de suferit.
"A treia soluție este, cel puțin astăzi, inacceptabilă pentru oricare din părți. Ori, in acest moment pare improbabil că Rusia sa învingă, dar și că Ucraina să dea o lovitură zdrobitoare Rusiei. Chiar dacă Ucraina ar recupera toate teritoriile, Rusia nu ar fi încă învinsă.
Dar regimul Putin, care este unul personal, ar fi grav compromis. Până la un deznodământ, armele vor continua să vorbească. Iar dacă Ucraina va avea armele pe care le cere cu atâta convingere, ar putea pune condițiile păcii.
Dar câtă vreme Rusia va rămâne în granițele actuale, cu metehnele sale seculare, pericolul ca războiul să reînceapă va fi permanent", a mai precizat Cristian Pîrvulescu, pentru WOWbiz.ro.
Refugiați ucraineni
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro
Ce șanse are Ucraina să intre în UE
Odată ce a început războiul din Ucraina, președintele de la Kiev a demarat procedurile pentru aderarea la UE. Deși Volodimir Zelenski și-ar fi dorit ca țara sa să devină membră UE într-un timp scurt, însă respectând procedurile.
"Ucraina nu va putea intra peste noapte în UE respectând procedurile. Pe de o parte, nu va putea adera câtă vreme este încă implicata în război. Iar războiul va mai dura.
Pe de altă parte eroismul și determinarea ucrainenilor nu poate ține loc de reforme. Agenda aderării europene este clară și aici nu pot fi făcut rabat!
Chiar dacă Ucraina își va atinge obiectivele militare, aderarea va însemna un proces îndelungat. Cât de îndelungat? Depinde de ritmul reformelor pe care Ucraina trebuie să le facă. Și nu sunt puține", a mai precizat Cristian Pîrvulescu, pentru WOWbiz.ro.
Ai un pont WOW? Daca deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!