Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro! Biserica a dat doar 20 de milioane, restul a venit de la stat si din donatii! | DEZVALUIRI

Pana acum, Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro, insa doar 20% din bani au venit de la Biserica Ortodoxa Romana.

Autor: Matei Vaihan

De aproape 8 ani, Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro.  „Constructia catedralei, începută în decembrie 2010, a costat până acum 102 milioane euro, din care Patriarhia a contribuit cu 20%. La aceste fonduri deja cheltuite se adaugă şi cele aproape 25 milioane de euro alocaţi la rectificarea bugetară ”, a dezvaluit hotnews.ro. 

„Procentul reprezentat de contribuţia Bisericii Ortodoxe Române este de aproximativ 20% din sumă. Rezultă, astfel, că donaţiile oferite de credincioşi, Guvern şi primării se ridică la peste 80 milioane euro.   În cele 102 milioane euro nu sunt incluse şi sumele care se vor acorda după adoptarea rectificării bugetare de către Guvern, de 115,5 milioane lei (circa 24,8 milioane euro)", a mai scris Hotnews, citand raspunsurile date de Patriarhia Romana, in fruntea careia se afla Patriarhul Daniel. ( vezi cum arata Preafericitul in tinerete ). 

Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro:  „Contributia Bisericii la prosperitatea cetatenilor este majora"

„Patriarhia subliniază însă că nu poate cuantifica cu exactitate contribuţia. 

„Contribuţia concretă a Bisericii la prosperitatea cetăţenilor este major ă, dar necuantificabilă şi trebuie descifrată în registrele multiple de influenţă pe care Biserica prin toate acţiunile sale o are asupra societăţii: spiritual, moral, cultural, caritabil”, a precizat Patriarhia. Catedrala va intra în deplină folosinţă după finalizarea tuturor lucrărilor de amenajare/ finisare care privesc în primul rând realizarea mozaicurilor ce vor împodobi interiorul Catedralei.
Aceste lucrări se vor desfăşura intens în următorii câţiva ani, dar între timp, cu ocazia marilor sărbători sau evenimente de importanţă naţională, se vor putea oficia slujbe religioase în interior”,
 s-a mai dezvaluit.

Citeste continuarea materialului pe stirilekanald.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Legatura dintre Patriarhul Daniel si Ionela Prodan! Preafericitul si cantareata de muzica populara se stiau bine pentru ca faceau parte din conducerea unei fundatii caritabile!

Corina Chiriac a fost invitata la intalnirea dintre Preafericitul Daniel si Patriarhul Chiril al Rusiei! Marea cantareata a fost coplesita!

La 10 ani de cand este in fruntea Bisericii, Patriarhul Daniel este laudat ca nu detine proprietati personale! WOWbiz.ro a dezvaluit ca Preafericitul si-a ridicat o vila in...

Horoscop Zilnic Joi 22 Aprilie 2021: Balanțele vor intra în posesia mai multor câștiguri

O super vedetă a semnat cu PRO TV! La ce emisiune va putea fi văzută

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

Exclusiv. Tatăl lui Vlad Voiculescu conduce în continuare mașina, grațiat după ce a provocat un accident mortal în anul 1999. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies