Cauza morții unei asistente medicale, pusă sub semnul întrebării. Familia acuză medicii spitalului în care femeia a lucrat timp de 42 de ani că i-au pus un diagnostic greșit

Un fiu își plânge disperat mama și caută să facă dreptate, după ce diagnosticul greșit al medicilor l-a lăsat fără cea care i-a dat viață.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Moarte suspectă la Spitalul Județean din Bacău. Un tânăr acuză medicii că i-au lăsat mama să moară, după ce au diagnosticat-o cu faringită. Femeia lucrase timp de 42 de ani ca asistentă medicală la în cadrul instituției unde a fost internată.

Citeste si: Proteste în fața spitalului din Galați, după ce trei pacienți au murit în decurs de câteva zile în condiții suspecte

"E o moarte absurdă, este o moarte nedreaptă"

Un tânăr din Bacău încearcă să afle cum a murit, de fapt, mama lui, în vârstă de 67 de ani. Bărbatul, care este acum dărâmat de durere, crede că cea care i-a dat viață ar mai fi avut o șansă, dacă doctorul care a consultat-o i-ar fi pus un diagnostic corect.

Femeia decedată a lucrat ca asistentă 42 de ani în spitalul unde fusese internată

Femeia decedată

[Sursa foto: Captură tv]

Citeste si: Iată lista fugarilor din România, condamnați la ani grei de pușcărie. Cum acționau cei din gruparea "Riviera Maya"...- bzi.ro

Fiul femeii decedate spune că aceasta a ajuns la Urgențe cu dureri toracice, dureri de stomac, dar și stări de greață și oboseală, însă medicul de gardă a considerat că este vorba de faringită și a externat-o.

Ulterior, pacienta a suferit un infarct, care i-a fost fatal: "E o moarte absurdă, este o moarte nedreaptă. Acuza dureri toracice, dureri în epigastru, dureri de stomac, greață, vărsături și oboseală. A fost dusă cu girofarul și cu cod 32 de urgență. Pe un ton zeflemitor i-a spus: 'Doamnă, de ce ați venit aici pentru o durere de gât?'. A fost externată cu diagnosticul de faringită. I s-au administrat antiinflamatoare și antibiotice."
, a povestit fiul femeii, pentru observatornews.ro.

Fiul femeii decedate a făcut o plângere pe numele doctorului care i-a pus mamei sale diagnosticul greșit

Fiul femeii decedate

[Sursa foto: Captură tv]

Medicul care a consultat victima a cerut să fie transferat

În urma tragediei care i-a lovit familia, fiul victimei a decis să facă o plângere la Colegiul Medicilor, pe numele doctorului care a efectuat consultul.

Citeste si: Spitalul Județean din Galați, al treilea caz de moarte suspectă, în doar câteva zile. Un bebeluș a rămas orfan, după ce mama lui a murit din cauza unei crize biliare

Surprinzător este, însă, faptul că specialistul a făcut o cerere de transfer exact la o zi de când bărbatul a decis să facă lumină în cazul morții mamei sale: "Singurii care pot să se pronunţe pe cazurile de malpraxis sunt Colegiul Medicilor sau un expert medical numit de instanţă în condiţiile în care se ajunge în instanţă.", a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău, pentru sursa amintită.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies