Caz medical neobișnuit la Iași! O mamă bolnavă de COVID-19 a născut cvadrupleți: „Este o eroină!”

O femeie de 27 de ani, inefctată cu noul coronavirus, a adus pe lume cvadrupleți. Cum se simte proaspăta mămică?

Autor: Clara Ionescu

In articol:

O mămică în vârstă de 37 de ani a adus pe lume cvadrupleți la Maternitatea Elena Doamna din Iași. Femeia s-a prezentat marție, 9 martie, la Maternitatea Cuza-Vodă din Iași pentru o evaluare. Deoarece avea simptome de COVID-19, medicii au decis să fie transferată la Maternitatea Elena Doamna, unde a fost luată decizia să fie operată pentru naștere.

Nașterea prin cezariană a fost un succes, iar cvadrupleții sunt în stare bună. Ei au 1.400 și 1.800 de grame și vor fi tratați la neonatologie. Managerul instituției a declarat că este un caz foarte rar.

„Este un caz foarte rar, era și confirmată pozitiv mama, dar ne bucurăm că este un caz reușit și că mama se recuperează după un efort lung, o intervenție care a durat mai multe ore. Starea ei este stabilă și s-a bucurat de venirea pe lume a celor patru fii, pentru care avea deja pregătite numele. Cazul cred că este unul de literatură medicală – sunt foarte puține înregistrate de mame cu SARS-CoV-2 care să nască cvadrupleți, poate vom reuși să publicăm în literatura de specialitate. Ne bucurăm pentru mamă, este o eroină”, a mărturisit Gabriel Martinescu, managerul unității medicale.

coronavirus
O mamă bolnavă de COVID-19 a născut cvadrupleți la Maternitatea Elena Doamna din Iași [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Mirela Vaida, din nou în pericol. Agresoarea ei umblă liberă pe străzi și atacă alți oameni- bzi.ro

Cvadrupleții urmează să fie testați pentru coronavirus

Femeia care a adus pe lume patru băieți este considerată de medici drept o eroină, după ce a trecut prin multe momente dificile. Nu numai că a fost inefctată cu noul coronavirus, însă în trecut a fost operată la inimă era diagnosticată cu tahicardie supraventriculară.

Nașterea ar fi putut avea complicații mari, însă personalul medical s-a mobilizat spectaculos.

Citeste si: Un nou caz șocant la ATI Mureș! Medic infectat cu coronavirus, mort în condiții greu de imaginat: "A fost legat de pat..."

„Fiecare copil a avut, practic, neonatologul lui, a fost o mobilizare a întregului sector de neonatologie. A fost o operație cu risc, pacienta tușea înaintea operației, avea testul rapid antigen pozitiv, a fost confirmat și cu un PCR.

În 20 și ceva de ani de carieră nu am asistat la o astfel de naștere, este destul de rar. La tripleți, da, dar nu la cvadrupleți. Ca incidență sunt cam 1 la 100.000 de cazuri”, a declarat doctorul Răzvan Socolov, șeful secției de Obstetrică-ginecologie de la Maternitatea Elena Doamna din Iași.

Bebelușii urmează să fie testați pentru coronavirus. Doctorul Răzvan Socolov a mărturisit că sunt foarte rare cazurile în care bebeluții au fost testați pozitiv dintr-o mamă deja infectată.

Sursă: Libertatea

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mesajul sfâșietor al fiicei lui Adi Bărar la înmormântarea legendei rock-ului românesc: ”Nu vei fi uitat vreodată”

Se prelungește starea de alertă! Circulația, restricționată după ora 22:00

Un pacient, infectat cu coronavirus, s-a aruncat de la etaj într-un spital din Arad

Horoscop Zilnic Joi 13 Mai 2021: Se anunță o perioadă bună din punct de vedere energetic și prosperă

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

Surpriza anului! Țiriac se însoară din nou! I-a dat deja inelul: viitoare soție este și ea super celebră

Istoria secretă. Adevărul despre bomba atomică a lui Nicolae Ceaușescu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies