Ce a scris o femeie din Borșa pe declarația pe propria răspundere, pentru a participa la Înviere. Riscă 3 ani de închisoare

O femeie din Borșa riscă trei ani de închisoare pentru ce a scris pe declarația pe propria răspundere.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

O femeie din Borșa s-a ales cu dosar penal pentru instigare publică după ce a scris pe declarația pe propria răsoundere că ortodocșii trebuie să fie uniți și să meargă la Înviere. Tot ea i-a îndemnat și pe ceilalți credincioși să distribuie mesajul ei.

„Poliția orașului Borșa s-a sesizat despre faptul că pe rețelele de socializare a apărut o postare emisă prin care îndemna in scris publicul să participe la slujba de înviere din data de 19 aprilie a.c., cu mențiunea „Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți!!! Dă-i mai departe”. Postarea a fost publicată și distribuită inclusiv de alte persoane. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care a postat declarația pe propria răspundere atașată și a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr.472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Instigare publică” faptă prevăzută și pedepsită de Art.368 alin.1 Cod penal”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului din județul Maramureș.

Citeste si: Un mare actor din România, în pericol din cauza COVID-19. Mărturii sfâșietoare: „Suntem puși pe lista de exterminare”

Femeia din Borșa riscă până la trei ani de închisoare

Conform articolului 368 din noul Cod penal, femeia din Borșa ar putea să facă până la trei ani de închisoare.

„Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în lege.

„Puteți ieși în proximitatea casei, în afara curții, pentru a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Română colaborează în acest an, puteți rămâne în proximitatea casei pentru a asculta slujba, însă nu vă puteți deplasa spre biserică, indiferent cât de aproape este situată de casă și nu este permisă formarea de grupuri mai mari de trei persoane.  În cazul în care locuiți la bloc, puteți ieși din casă, de asemenea, pentru a primi lumina adusă de voluntarii BOR, dar este esențial să respectați regulile de distanțare socială, să nu aglomerați casa scării imobilului și să nu formați grupuri mai mari de trei persoane”, informează reprezentanții Grupului.

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate