Vedete

Ce a spus singurul actor roman care l-a interpretat pe Regele Mihai despre regretatul monarh! “Mi-a fost frica"

Adrian Vilcu este actorul care l-a intruchipat pe Regele Mihai in filmul “Oglinda- Inceputul adevarului”, regizat in 1989 de celebru Sergiu Nicolaescu! Surprinzator, el a fost ales sa il joace pe monarh, in ciuda faptului ca se stabilise de un an in Germania si era vazut ca o persoana non-grata de comunisti!

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Lia Popescu


Ce a spus singurul actor roman care l-a interpretat pe Regele Mihai despre regretatul monarh! “Mi-a fost frica"icon photo

La varsta de 26 de ani, Adrian Vilcu aparea in hainele Regelui Mihai I intr-o pelicula cinematografica de mare succes! Actorul, care pana atunci avea o biografie importanta, cu roluri interpretata inca de la cinci ani, s-a pliat perfect pe personaj si, la vremea respectiva, asemanarea lui cu Majestatea Sa a fost comentata in fel si chip!

Distribuirea lui Vilcu in rolul regelui a surprins initial, intrucat actorul plecase de un an din tara, si parea ca nu mai este interesat de filmele romanesti!

“Eram in primul meu an in Germania. M-a sunat Nicolaescu: “Uite, fac acum un film, vii?”. I-am zis ca vin, nu l-am intrebat de bani, de nimic. Cand mi-a zis apoi ca s-a gandit la mine pentru rolul principal, Regele Mihai, mi-a cazut receptorul din mana. “Eu il stiu si de cand eram tanar, chiar semeni cu el, m-am gandit si cum sa-ti fac freza”, mi-a a spus regizorul. Si atunci am luat-o foarte in serios, mi s-a parut o sansa. Un an de zile s-a muncit la filmul asta. S-a muncit foarte mult, scenariul a fost bazat pe stenograme, s-a filmat chiar pe locurile unde se petrecusera evenimentele, la Palatul Regal, Peles, Cotroceni, sala in care s-a tinut procesul lui Antonescu, pe Stirbei Voda. Scena cu inchiderea Antonestilor in seif s-a reconstituit la Muzeul Colectiilor de Arta, pe Calea Victoriei, era ceva asemanator cu ce avea Palatul Regal in 1944. Tin minte ca s-au intrerupt filmarile pe timpul verii, pentru ca Nicolaescu avea si spectacolul de pregatit, la Bad Segeberg, ii trebuia si cam o luna si jumatate de repetitii. Plus ca eu aveam si acolo un rol”, a povestit in presa Adrian Vilcu, in urma cu cativa ani!

Actorul a marturisit insa ca a fost destul de dificil sa intre in pielea Regelui Mihai si, chiar i-a fost frica! (motivul incredibil pentru care Sergiu Nicolaescu a fost ani de zile suparat pe Regele Mihai)

“Usor n-a fost sa il interpretez, mai ales ca era vorba despre un personaj istoric de o asemenea statura, care era inca in viata. Dupa ce am primit scenariul, am avut curajul atunci sa-i scriu Regelui. Cu mare frica, recunosc. A fost de acord sa-i trimit textul, i l-am expediat la Versoix, dupa care m-a chemat la el. Si am stat un weekend acolo. A fost o experienta extraordinara. Majoritatea timpului am ascultat, evident. Era istoria vie. Acesta a fost unul dintre rolurile care m-a framantat foarte mult”, a conchis Vilcu in presa!
 

 
Am dus-o pe Ana Otvoş de la EXATLON la shopping, în Republica Dominicană!  Cum a trăit primele clipe de libertate şi cum s-a pregătit de venirea în România! EXCLUSIV WOWbiz.roicon video

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Oana Roman, cadou fabulos de la Moş Nicolae. Uite ce haină de blană superbă a primit vedeta FOTO EXCLUSIVicon photo

Vedete

Oana Roman, cadou fabulos de la Moş Nicolae. Uite ce haină de blană superbă a primit vedeta FOTO EXCLUSIV

Oana Roman, cadou fabulos de Moş Nicolae. uite ce a primit îndrăgita vedetă.

Titlu secțiune