Ce drepturi are Liviu Dragnea după ce iese din închisoare. În ce condiții se poate întoarce fostul lider PSD în politică

Cum se poate întoarce Liviu Dragnea în politică, după ce iese din închisoare?

Ce drepturi are Liviu Dragnea după ce iese din închisoare
Ce drepturi are Liviu Dragnea după ce iese din închisoare[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Liviu Dragnea iese din închisoare joi, 15 iulie 2021, după ce Tribunalul Giurgiu a admis cererea sa de eliberare condiționată.

Decizia este definitivă.

Liviu Dragnea iese din închisoare

Fostul președinte al PSD a declarant joi în fața instanței că a avut un comportament bun și a cerut să-i fie admisă crerea.  „Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie”, le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor, notează Digi24.ro.

Citeste si: EXCLUSIV Imagini bombă cu Irina Tănase, în fața Penitenciarului Rahova! Blondina își așteaptă nerăbdătoare iubitul

Fostul lider PSD se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

„Am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsura legii”, a reacționat avocata Flaviu Teodosiu după pronunțarea deciziei.

Procesul lui Liviu Dragnea, mutat de la Tribunalul București la Giurgiu 

Liviu Dragnea solicita în aprilie 2021 Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă. Totuși, pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 îi respingea cererea de eliberare condiţionată.

Fostul politician făcea atunci o contestaţie care însă a fost de asemenea respinsă de Tribunalul București o lună mai târziu, pe 27 mai.

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Citeste si: Liviu Dragnea iese din închisoare! Fostul lider PSD a fost amenințat cu violul în pușcărie!

Tribunalul Bucureşti motiva că „instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

În paralel, Liviu Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care cerea strămutarea de la Tribunalul București la altul din țară privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD. Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

Ce drepturi are Liviu Dragnea după ce iese din închisoare

Liviu Dragnea va avea mai multe drepturi restrânse pentru că, în momentul condamnării, magistrații i-au aplicat o pedeapsă complementară, precum interdicția de a ocupa funcții publice sau funcții în conducerea PSD.

Citeste si: Ce planuri are Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare. Codrin Ștefănescu a dat detalii

Potrivit deciziei de condamnare din 2019, fostul președinte al Camerei Deputaților nu mai are dreptul de a alege şi de a fi ales în organele puterii de stat şi în funcţii elective de stat. Totodată, Liviu Dragnea nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și nici dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

 

SURSE: Digi24.ro 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un nou cuplu la orizont? Simona Hapciuc și Albert Oprea, declarații incendiare: "Te iubesc"

Regretul lui Cătălin Măruță în legătură cu copiii săi! Ce părere va avea Andra când va auzi?!

Cum obții certificatul digital COVID-19. Toți pașii

Modele unghii 2022: top 100 de modele care se poartă

Raed Arafat a semnat ordinul! ESTE TOTAL INTERZIS acest lucru. S-a luat deja decizia

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea posibil așa ceva

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies