
kanald.ro
Ce este risotto și cum se gătește. Descoperă celebra rețetă a lui Chef Sorin Bontea
Diverse
Rețeta de risotto a lui Chef Sorin Bontea. Iată ce este risotto și cum se pregătește!
Ce este risotto și cum poți pregăti acest preparat? Iată celebra rețetă a lui Chef Sorin Bontea!
Risotto este un preparat din bucătăria italiană și, în traducere, înseamnă „orez mic”. Deși există nenumărate variante de a pregăti acest preparat toate au la bază orezul italian care promite un rezultat final de excepție.
Se știe că ce care au adus orezul în Italia au fost chiar arabii, în secolul 14. Rețeta de Risotto alla Milanese, o specialitate în gastronomia italiană, datează încă din anul 1574. Totul a început de la un tânăr ucenic, care lucra la vitraliile catedralei gotice Duomo di Milano și folosea șofran în pigmenți pentru a obține o culoare mai intensă.
Cum toată lumea îl tachina pentru ideea sa, s-a gândit să întoarcă gluma, astfel că a adăugat șofran în orezul servit la nunta stăpânului său.
Ce este risotto și cum se gătește. Descoperă celebra rețetă a lui Chef Sorin Bontea
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti rețeta de risotto a lui Chef Sorin Bontea:
Citește și: Cum sa faci maioneză la blender. Rețetă de maioneză pentru începători
Se adaugă uleiul de măsline și jumătate din compoziția de unt într-o tigaie încinsă și se lasă pe foc până ce untul se topește, urmând ca mai apoi să fie adăugată ceapa tocată până ce capătă o culoare galben-aurie.
Ulterior se adaugă orezul și se lasă pe foc 2 minute, amestecând continuu. Se adaugă vinul alb, iar după ce alcoolul se evaporă, se pune, puțin câte puțin, supa.
Când orezul este aproape gata, se pot adăuga untul și parmezanul. De asemenea, se asezonează, după gust, cu sare și piper. La final, risotto se decorează cu parmezan și este gata de servit. Poftă bună!
Sursă: a1.ro