Ce măsuri trebuie să respecte în continuare românii după 15 mai. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Premierul Orban a anunțat că va fi un set de reguli care vor însoți această măsură de eliminare a restricțiilor privitoare la libera circulație.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Ce măsuri trebuie să respecte în continuare românii după 15 mai

Premierul Ludovic Orban anunţă că după 15 mai nu vor mai fi în vigoare ordonanţele militare care au instituit restricţii de circulaţie, însă vor rămâne în vigoare regulile de distanţare fizică.

"Va fi un set de reguli care vor însoţi această măsură de eliminare a restricţiilor privitoare la libera circulaţie. Măsura va fi valabilă pentru toţi cetăţenii români”, a explicat Ludovic Orban joi seară, într-o intervenţie televizată. 

Acesta a arătat că autorităţile vor face o campanie de informare publică privind modul în care se va face distanţarea socială. 

Citeste si: Anunț terifiant din partea ONU. Se va întâmpla după pandemia de COVID-19 și va lovi puternic

Citeste si: Românii plecați în Germania pentru un trai mai bun sunt munciți până la epuizare: „Suntem ca sclavii”

Citeste si: Tragedie fără margini. Cântăreața a fost găsită moartă în casă. Nu a putut suporta izolarea

Orban a spus că purtarea măştilor va fi obligatorie în spaţii închise, inclusiv în birourile unde muncesc angajaţii. În ceea ce îi priveşte pe cei care nu au posibilitatea materială să-şi cumpere măşti, autorităţile vor lua în calcul dotarea acestor categorii vulnerabile. 

"E posibil prin autorităţile locale, pentru că au anchetele sociale şi cunosc persoanele care se află în situaţii de vulnerabilitate şi au posibilitatea să distribuie aceste măşti”, a mai spus Orban.

Ce măsuri trebuie să respecte în continuare românii după 15 mai

Nelu Tătaru a făcut anunțul mult așteptat. Ce a spus ministrul despre vârful epidemiei de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut anunțul pe care îl așteptau toți românii. Acesta a precizat că România se apropie de vârful pandemiei de coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a declarat joi, la Deva, că România se apropie de un vârf al epidemiei de coronavirus. Tătaru a precizat, însă, că depinde doar de atitudinea românilor dacă acesta va veni mai devreme sau mai târziu și dacă numărul de îmbolnăviri va rămâne la nivelul de 10.000-12.000 sau se va ridica la 15.000.

"Suntem înspre vârful pantei, spun eu. Rămâne să ţină doar de noi dacă atingem acest vârf mai devreme sau mai târziu şi dacă rămânem la 10.000-12.000 de cazuri, cât suntem acum, sau vom merge spre 15.000 sau mai mult.

Noi, ca minister, am luat în coordonare toate spitalele din România. Subordonarea rămâne, în continuare, ca şi ordonator de credite, către consiliile locale sau consiliile judeţene. (...) Ne gândim ca partea de coordonare să poată rămâne la Ministerul Sănătăţii. Subordonarea să rămână la autorităţile locale sau judeţene, dar coordonarea, ne gândim să o luăm la nivelul Ministerului Sănătăţii", a afirmat ministrul Nelu Tătaru.  (Citeste si: O angajată a unei fabrici de senzori din judeţul Sibiu, confirmată cu coronavirus)

Foto: Inquam Photos / George Călin  

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate