Ce medicamente esențiale sunt decontate pentru pacienții din România. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat ordinul prin care aprobă lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România.

Lista medicamentelor esențiale, decontate de Ministerul Sănătății
Autor: Andrada Bratovianu

In articol:

Ministerul Sănătății anunță că lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România a fost aprobată, iar ordinul iar ordinul care cuprinde 150 de denumiri ale substanţelor active a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Lista medicamentelor esențiale, decontate de Ministerul Sănătății

Circa 1.000 de medicamente esenţiale vor fi decontate 100%, informează news.ro.

„Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a semnat ordinul prin care aprobă lista medicamentelor esenţiale pentru pacienţii din România. Aceasta conţine 150 de denumiri comune internaţionale (substanţe active), în total aproximativ 1.000 de medicamente care conţin aceste substanţe. Pe listă se regăsesc medicamente esenţiale din programul naţional de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, precum şi pentru bolile endocrine, printre altele”, a transmis, marţi, MS, într-un comunicat de presă.

Citeste si: Ministrul Sănătății avertizează asupra valului patru care urmează să vină: “Tulpina delta e la fel de contagioasă în orice țară”

Citeste si: Cine a fost Alexandru Arșinel! Ce s-a întâmplat cu marele actor- kfetele.ro

Citeste si: Biografia marelui actor Alexandru Arșinel. A fost actor de teatru și film și a avut numeroase premii, medalii, ordine- bzi.ro

Potrivit sursei citate, medicamentele cuprinse în ordin se află pe cea mai recentă listă de medicamente esenţiale recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi sunt decontate 100% de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât efortul financiar al pacientului să fie zero.

Pe 24 iunie, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a aprobat ordinul prin care au fost modificate normele privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman.

Astfel, a fost introdusă o nouă categorie de produse farmaceutice, medicamentele esenţiale, pentru care preţul maximal aprobat va fi media celor mai mici trei preţuri din statele din Europa aflate în grupul de ţări de comparaţie, în loc de cel mai mic preţ, astfel încât să se asigure disponibilitatea pe piaţa din România a unor medicamente esenţiale pentru pacienţi.

Citeste si: În ce condiții va fi necesară cea de-a treia doză de vaccin? Andrei Baciu are răspunsul

Ordinul cu lista de 150 de denumiri comune internaţionale (substanţe active) a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 710 din 19 iulie, precizează Ministerul Sănătății.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O reuniune PNL, întreruptă de un incident! Roberta Anastase a căzut cu scaunul sub ochii colegilor de partid!

Cine este Daniel Aloman, soțul Ilenei Sterp, sora lui Culiță

Ella, fosta concurentă de la Puterea Dragostei, s-a fotografiat alături de noul iubit! Cât de apropiați sunt cei doi

Perioada următoare nu vine cu vești îmbucurătoare pentru Berbeci, Lei și alte 3 zodii

ULTIMA DORINȚĂ a lui Alexandru Arșinel. Ce voia să facă înainte să moară?

Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat

Care a fost secretul cel mai bine păstrat de Regina Elisabeta a II-a. Suverana avea acest ritual în fiecare seară

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies