Ce se mai întâmplă în România. Povestea cu fantoma de la Iași. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor

România a cunoscut, de-a lungul istoriei sale, o mulțime de povești înspăimântătoare, cele mai multe aparținând miturilor strămoșești

Ce se mai întâmplă în România. Povestea cu fantoma de la Iași
Ce se mai întâmplă în România. Povestea cu fantoma de la Iași
Autor: D.A.

In articol:

 

Ce se mai întâmplă în România. Povestea cu fantoma de la Iași
Ce se mai întâmplă în România. Povestea cu fantoma de la Iași

Ultimul caz, însă, se petrece în România zilelor noastre, iar cazul este amuzant, dar scoate la suprafață, încă o dată, lipsurile uriașe din sistemul românesc.

O tânără care urma să se căsătorească a descoperit, chiar cu ocazia fericitului eveniment, că a murit înainte de a se naște, notează evz.ro. Situația

este reală și a fost constată chiar de autoritățile de stare civilă din județul Iași care i-au verificat documentele de stare civilă.

Nici să te căsătorești nu mai e ușor în România

La vârsta de 31 de ani, tânăra A.C. a luat o hotărâre foarte importantă pentru viața ei și a decis să se căsătorească și să-și întemeieze o familie. Doar că n-a fost chiar așa simplu precum se aștepta.

Astfel, chiar cu prilejul ceremoniei, mare i-a fost surpriza când ofițerul stării civile, care a vrut să-i treacă în certificatul de naștere mențiunea „căsătorit” a tras-o într-o parte și, alb la față, ca și cum s-ar fi aflat în fața unei fantome, i-a arătat actul de stare civilă. A.C. figura ca decedată și, mai mult, conform celor înscrise, decesul se petrecuse cu o lună înainte de ziua ei de naștere.

Citeste si: Victor Slav, dezvăluri uluitoare înainte de divorțul Biancăi Drăgușanu! Prezentatorul TV a spus care a fost femeia cu care s-a simțit cel mai bine

Citeste si: Lupta împotriva COVID-19. România se pregătește de scenariul 4. Ce presupune asta

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Horoscop săptămânal 30 martie-5 aprilie 2020. Relația cu persoana iubită se poate răci

Citeste si: Zodiile care dau lovitura în aprilie! Este luna pe care nu o vor uita niciodată

 

Șocul tinerei de la starea civilă

„Pe data de 13 iunie 2019, tinerei i-a fost eliberată cartea de identitate.

Pe 28 septembrie 2019, A.C. s-a căsătorit în municipiul Iași. Cu prilejul efectuării mențiunii de căsătorie pe marginea actului de naștere al numitei A.C., petenta a constatat că, în actul de naștere, era înscrisă mențiunea de deces înregistrat la Primăria comunei Bârnova din județul Iași”, au afirmat cei de la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor, citați de BZI.ro, care a descoperit povestea.

Judecătorii au rezolvat eroarea

După ce au supus-o la toate testele și încercările prevăzute de codurile vrăjitorești în vigoare și s-au convins că nu au de-a face cu o fantomă, autoritățile ieșene au tras concluzia că este vorba de o eroare pe care au decis s-o îndrepte.

Conform legii, s-au adresat instanțelor de judecată deoarece anularea, completarea sau modificarea actelor de stare civilă și a mențiunilor înscrise pe acestea se face doar printr-o hotărâre judecătorească.

Citeste si: Fosta soție a lui Cristi Borcea și-a aniversat ziua de naștere! Ce mesaj a primit Alina Vidican: ”Să nu te temi de nimeni și nimic!”

Citeste si: Adevărul despre procesul dintre Bianca Drăguşanu şi Alex Bodi. Ce se va întâmpla acum, după ce s-au împăcat

Citeste si: Mama lui Babi Minune nu se teme de coronavirus! Uite cum a pozat Natașa Mondiala FOTO

Citeste si: Jador o face praf pe Vulpiţa după ce a ajuns numărul unu în trending: "Cum să mă ia Vulpiţa? Nu m-a luat nimeni până acum. Ce aveţi?"

Dosarul a primit și un număr de înregistrare, la Judecătoria Iași, din 13 ianuarie 2020, și a fost soluționat favorabil. Magistrații ieșeni care au verificat actele au confirmat cele descoperite de ofițerul stării civile și, după ce au analizat și rezultatele negative ale testelor anti-fantomă, au stabilit că Primăria comunei Bârnova, în care s-a născut A.C. a înscris în certificatul ei de naștere decesul unei alte persoane:

„Analizând data nașterii numitei A.C. și data mențiunii de deces, instanța constată că data decesului înscrisă pe marginea actului de naștere este anterioară nașterii aceleiași persoane. Prin urmare, instanța constată că mențiunea de deces a fost înscrisă din eroare pe marginea actului de naștere”.

Pe cale de consecință, Judecătoria Iași a anulat mențiunea de deces, de pe certificatul de naștere și a scos-o pe A.C. din lumea fantomelor, readucând-o printre cei vii.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Marian Aliuță este cumătrul lui Nuțu Cămătaru! Fostul jucător al Stelei i-a cununat fiica celebrului interlop! Dezvăluiri exclusive

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Un tată și cei șase <pitici>

HOROSCOP SĂPTĂMÂNAL, 6 - 12 decembrie 2021. Astrologul Ana Maria Ticea anunță schimbări mari pe plan profesional și personal

Horoscop 5 Decembrie 2021: astăzi Fecioarele vor avea parte de o surpriză plăcută

Cutremur în politică! Cine îi ia locul lui Klaus Iohannis? Este răsturnare totală de situație

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este de nedescris. FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies