Ce se știe despre primul român infectat cu coronavirus. Imagini exclusive de pe nava Diamond Princess

Un român din localitatea Bascov din Argeș este contaminat cu temutul coronavirus. Bărbatul făcea parte din echipajul navei de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în portul japonez Yokohama. Anunţul a fost făcut de ministerul român de externe. El a fost imediat transferat într-un spital japonez pentru tratament, iar soţia sa a rămas pe vas. Potrivit prefectului de Argeş, românul făcea parte din echipajul navei.

Autor: A.M.

Ceea ce trebuia să fie o croazieră de vis s-a transformat într-o călătorie de coşmar pentru cele 3 mii 7 sute de suflete de pe nava-închisoare. În ultimele 24 de ore, 44 de oameni au fost testaţi pozitiv de către autorităţi.

Printre ei se află şi un român, despre care ministerul de externe nu a oferit nicio altă informaţie.

Un alt conaţional care a dorit să rămână sub protecţia anonimatului ne-a trimis câteva filmuleţe înregistrate pe vas în urmă cu câteva zile.

Din interior, Diamond Princess pare o navă părăsită. Nu este absolut nimeni în sălile uriaşe şi luxoase de pe vas.

Citeste si: Ultima oră! Primul român infectat cu coronavirus, pe vasul de croazieră plasat în carantină

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

Cert este că, pe navă erau, până ieri, 17 români. Doi turişti şi 15 membri ai echipajului. O indiancă, membru al echipajului, este îngrozită deja de atâtea zile de carantină, timp în care o treime dintre cei testaţi ies pozitiv.

Sonali, la fel ca ceilalţi de pe navă, este terifiată de ceea ce se întâmplă în jurul ei.Pasagerii sunt obligaţi să rămână în cabinele lor, însă cei din echipaj trebuie să muncească pentru a asigura funcţionarea navei. La masă este un moment de maximă nesiguranţă. De două zile, Sonali are febră, iar echipa medicală a ajuns şi la ea.

Fiecare zi care trece pe nava de croazieră Diamond Princess ridică nivelul de stres al pasagerilor.

Coronavirusul a ajuns să despartă şi cupluri care sunt în luna de miere, după cum povesteşte britanicul David Abel, aflat cu soţia sa pe vas.

Citeste si:  Sportiv chinez Qiu Jun a murit de coronavirus

 

China a anunţat ieri cea mai neagră zi de la debutul epidemiei de coronavirus. Peste 250 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, iar numărul total al deceselor a ajuns la 1370.

Şi Japonia a anunţat primul deces din cauza virusului botezat COVID-19. În tot acest timp, numărul îmbolnăvirilor a sărit de 60 de mii la nivel mondial.

Urmariti imaginile video AICI. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies