Ce simte un om când e mușcat de rechin? Mărturisirile unui supraviețuitor: „Nu îți mai simți corpul. Piciorul meu era la el în gură. Mi-am înfipt pumnul printre colții lui, ca să-l scot”

Mike Coots avea doar 18 ani atunci când a fost atacat e un rechin, atac în urma căruia a rămas fără piciorul drept.

Autor: Simona Costache

In articol:

Atacurile rechinilor asupra oamenilor provocau fiori ori de câte ori, pe marile ecrane ale lumii, apăreau ecranizări ale unor filme care aveau în centrul acțiunii astfel de întâmplări. Cu toate că există puține cazuri în care oamenii să fie atacați de rechini, tragediile recente în care două femei și-au pierdut viața într-un mod goraznic, sfâșiate de rechini, au ajuns la urechile tuturor oamenilor.

Aceste întâmplări demonstrează că aceste animale marine sunt imprevizibile și că pot ataca în orice moment.

Cu toate acestea, există și surpaviețuitori care au avut ghinionul să fie atacte de acești prădători marini.

Brendan McAloon, jurnalist, realizator de film și producător de emisini televizate, „colecționează” întâmplări reale ale oamenilor care au fost atacați de rechini, însă care au supraviețuit în mod miraculos, chiar dacă au rămas fără anumite părți ale corpului în urma atacului.

Printre multele povești ale oamenilor din întreaga lume care au avut ghinionul să stea față în față cu un rechin, se numără și Mike Coots, un surfer care avea numai 18 ani atunci când a fost atacat pe coasta vestică a insulei Hawaii.

Citeste si: Există sau nu rechini în Marea Neagră? Iată care sunt locurile la care trebuie să ai grijă dacă pleci în vacanță

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

„Totul se întâmpla foarte repede”

În timp ce făcea surfing alături de mai mulți prieteni, printre o mulțime de valuri, la un moment dat un rechin l-a înșfăcat de piciorul drept. L-a scuturat violent în aer, ridicându-i corpul deasupra apei.

„Totul părea ireal, ca o experiență în afara corpului. De parcă nu mi se întâmpla mie. Îl vedeam cum își zbate capul, ca un pitbull.

Totul se întâmpla foarte repede, ca un film derulat în slow motion”

Mike Coots a relatat că atacul a fost atât de reapid, încăt, după ce a reușit să urce din nou pe placa de surfing, din cauza șocului nu și-a dat seama pe moment că rămăsese fără un picior.

„Trăiești același sentiment ca atunci când te uiți la un film de groază și brusc auzi un zgomot în casă, deși știi că ești singur.

Simți fiori pe șira spinării. Totodată știam că trebuie să fac orice să scap din acea situație. Mai întâi, mi-am înfipt mâna dreaptă în gura lui. Avea piciorul meu, așa că mi-am strecurat mâna printre fălcile lui, ca să îmi pot elibera piciorul. Nu a mers. M-am tăiat la deget destul de tare. Apoi a deschis gura singur un pic mai lar, în încercarea de a mă prinde mai bine. Îmi aduc aminte ce presiune puternică simțeam în corp. Nu era durere, era doar o presiune mare. Instinctiv, l-am lovit cu pumnul stâng deasupra nasului, de două-trei ori. Nu știam ce fac, era pur instinct de supravițuire. Imediat după mi-a dat drumul la picior și a dispărut în larg.”

Citeste si: „EU și TU sărbătorim că am devenit NOI” Gina Pistol, mesaj emoționant pe Instagram, la scurt timp după ce a devenit soția lui Smiley- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai ceva ca vedetele de la Hollywood- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini din vacanță cu Roxana, femeia ucisă de rechin în Egipt. Detalii exclusive despre locurile în care a fost românca

„Nu-mi dădusem seama că nici piciorul nu-l mai aveam”

„Degetul meu era grav rănit, puteam să-mi văd osul și restul. În timp ce înotam pe placa de surf înapoi spre mal am simțit cum piciorul meu drept a început să aibă un spasm ciudat. M-am gândit atunci că iar sunt atacat de rechin. M-am uitat în urma mea și nu vedeam niciun rechin, dar nu-mi mai vedeam nici piciorul în întregime. Abia atunci am conștietizat ce mi se întâmplase. Fusesem mușcat de un rechin, din cauza șocului nu-mi dădusem seama că nici piciorul nu-l mai aveam”

După ce a ajuns la țărm, Mike a fost transportat de urgență la spital, rănile sale foarte grave atrăgând atenția tuturor. Tânărul relatează că nu va putea uita niciodată expresia de pe chipurile oamenilor în momentul în care l-au văzut în starea aceea, dându-și seama că a fost atacat de un rechin. Ulterior, Mike a ajuns la spital și a fost supus unei intervenții chirurgicale, urmând să intre în comă circa două zile. Când s-a trezit din comă, a văzut că toți prietenii și familia erau alături de el.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

"Familia nu a bănuit. Sunt devastați, singurul copil" O prietenă face dezvăluiri din trecutul Roxanei Donisan. De ce plecase femeia pe cont propriu în Egipt

Autoritățile din Egipt ar fi încercat să mușamalizeze cele două atacuri ale rechinului! Românii care s-au întors de acolo fac acuzații grave

Cum au fost îmbrăcate vedetele la nunta lui Smiley și a Ginei Pistol. Imagini cu Andreea Esca, Adela Popescu și Sore | FOTO

Horoscop chinezesc luni, 29 mai 2023: Zodiile care se fac remarcate. Ies în evidență în ziua Mistrețului de Foc

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment

Primele imagini cu Gina Pistol în rochie de mireasă! Frumoasa vedetă a spus marele "Da"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies