Ce urmează, de fapt, pentru Elena Udrea după ce instanța a dat decizia definitivă privind recursul în casație. Când ar putea scăpa de închisoare | EXCLUSIV

Instanța a respins recursul în casație al Elenei Udrea și au decis ca fostul ministru să execute cei 6 ani de închisoare pe care i-a primit în dosarul Gala Bute. Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu avocatul Adrian Cuculis despre ce urmează în dosar.

Autor: Ionela Pruna

In articol:

Elena Udrea ar urma să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare din dosarul Gala Bute, la Penitenciarul Târgșor.

Fostul ministru a primit o condamnare definitivă în primăvara acestui an, iar Curtea Supremă a respins recursul în casație.

Acest recurs în casație a fost ultima cale extraordinară de atac la care au apelat Elena Udrea și Rudel Obreja, pentru a scăpa de condamnările în dosarul Gala Bute. Avocații Elenei Udrea au depus mai multe cereri de suspendare a executării pedepsei, însă instanța de la București le-a respins.

Ce se întâmplă cu Elena Udrea după ce a fost respins recursul în casație

Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu avocatul Adrian Cuculis pentru a aflat ce șanse mai are Elena Udrea să scape de închisoare, dar și ce se întâmplă după ce a fost respins recursul în casație.

Fiind o decizie definitivă, fostul ministru se va întoarce la Penitenciarul Târgșor, acolo unde va executa cei 6 ani de pedeapsă.

Citeste si: Elena Udrea, adevăruri neștiute despre viața personală! Șase ani este nevoită să trăiască fără ele: „Îmi plăceau și atunci când îmi permiteam de 30 de lei”

Nu avea cum să admită, sub nicio formă, cererile. Ar fi fost pur și simplu ilegal să admită așa ceva.(...) Nici nu aveam cum să-l admită așa pentru că din punctul acesta de vedere, ca să fie admisibil un recurs în casație, în forma în care l-a gândit ea, ar fi însemnat că fapta ei

nu există și două instanțe, chiar trei instanțe să fi pronunțat niște hotărâri absolut ilegale, iar treaba asta este foarte puțin probabilă.

Citeste si: “Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Recursul în casație, odată respins, ea a mai făcut o cerere de contestație la executare, bazându-se pe decizia Curții Constituționale cu prescripția și atunci acea cerere urmează să fie analizată prin prisma respectivă, dar eu sunt de părere că la hotărârile de condamnare deja intervenite șansele sunt mai micuțe, dar nu inexistente, să fie tranșată problema prescripției și în cazul ei. Poate să aibă acolo 1% șanse ”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

elena udrea

Elena Udrea în palton gri

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Când ar putea fi eliberată condiționat Elena Udrea

Elena Udrea trebuie să execute o pedeapsă de 6 ani de închisoare, însă ar putea cere eliberarea condiționată. Totuși, ca să poată realiza acest lucru trebuie să îndeplinească mai multe condiții, una dintre ele fiind ispășirea a două treimi din pedeapsă.

Citeste si: Adrian Alexandrov, prima reacție după ce s-a decis extrădarea Elenei Udrea în România: "Scopul nu scuză mijloacele"

„În ipoteza în care vorbim de 6 ani de închisoare cu executare, ea va executa două treimi din pedeapsă, deci undeva să spunem că la 4 ani ar putea să iasă condiționat, sau chiar mai puțin de atât, pentru că mai sunt și zilele câștigate cu munca.

După 4 ani ar putea să aplice pentru eliberare condiționată(...) La eliberarea condiționată se ține cont de toate activitățile de acolo.(...) În principal, la 4 ani de zile ar trebui să poată opta pentru eliberarea condiționată ”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

elena udrea

Elena Udrea

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Ce regim ar putea avea Elena Udrea la Penitenciarul Târgșor

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit, pentru WOWbiz.ro, și despre tipul de regim pe care l-ar putea avea Elena Udrea la Penitenciarul de Femei Târgșor și ce îi va fi permis în cei șase ani de detenție.

„La Penitenciarul Târgșor ea va fi ținută într-o cameră vreme de 21 de zile, ulterior i se poate aplica un regim închis sau chiar semi-deschis, în funcție de cum se va stabili și ulterior se va stabili regimul, pe care eu consider, având în vedere calitatea ei de fost ministru, lipsa antecedentelor și așa mai departe, dar totuși ținând cont de faptul că a primit o pedeapsă care depășește trei ani de zile ar putea să rămână pe regimul semi-deschis.

În regimul semi-deschis are mai multe beneficii. La regimul închis ai instruire școală și toate aceste lucruri, dar la regimul semi-deschis practic poți să te deplasezi neînsoțit cam prin toate zonele din penitenciar ”, a precizat Adrian Cuculis pentru WOWbiz.ro.

Ai un pont sau informații care pot deveni o știre? Scrie-ne pe adresa  [email protected]!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

În funcție de ce va fi decis regimul Elenei Udrea la închisoare. Ce va avea și ce nu va avea voie să facă la Târgșor | EXCLUSIV

Elena Udrea a găsit rezolvarea tuturor blondelor! Cum a reușit fostul ministru să-și acopere rădăcinile crescute, după 2 luni de arest în Bulgaria | EXCLUSIV

Prințul Paul al României a fost prins la Paris! El era dat în urmărire internațională din 2020

Horoscop 14 august 2022. Săgetătorii au o zi plină de provocări

ARESTAREA LUI Carmen Iohannis?! Este bomba anului în România

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Ce-i leagă pe Buzdugan, Păsărin și Alex Velea? Adevărul din spatele celebrității

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies