WowNews logo WOWnews
Stories
Cea mai delicioasa supa de pui cu galuste de gris

Stiri

Cea mai delicioasa supa de pui cu galuste de gris

ingrediente

-
Pentru supă:
carnea de la un pui de curte( fără piept şi pulpe)
3 l apă
2 cepe galbene, mari
1 morcov
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
sare
2-3 fire leuştean verde
2-3 fire pătrunjel verde

Pentru găluşte:
2 ouă mari
2 linguri grăsime de la pui, topită
6 linguri griş
sare după gust
puţin piper alb( opţional)

mod de preparare-

 

Carnea de pui porţionată se pune la fiert în apă cu sare.

Când începe să se formeze grăsime deasupra, se separă cu o lingură şi se adaugă într-un vas.

De menţionat că puiul de ţară are multă grăsime, dacă se foloseşte pui din comerţ, se va adăuga ulei.

Oprim 2 linguri din grăsimea de pui, pentru găluşte, iar în restul de grăsime, călim legumele tocate în cuburi mici.

Adăugăm apoi legumele călite în supa care fierbe.

Pregătim găluştele.

 

Batem ouăle cu un praf de sare, adăugăm grăsimea de pui şi grişul şi potrivim gustul cu puţin piper alb măcinat fin.

Nu trebuie să iasă o compoziţie prea groasă, dar nici fluidă să nu fie.

Lăsăm compoziţia deoparte, până când supa este fiartă, iar grişul se va hidrata suficient.

Strecurăm, apoi, supa şi cu o lingură luăm din compoziţia de găluşte şi o scufundăm în supa care fierbe la foc lent.

Lăsăm găluştele să fiarbă aproximativ 10-15 minute, apoi oprim focul şi adăugăm verdeaţa tocată.

Cu carnea şi legumele înlăturate din supă, preparăm o friptură cu sos.

sursa