Vezi care sunt ingrdientele pentru o pască perfectă! Se prepară simplu și rapid, cât ai zice Paște!
Sărbătorile pascale sunt printre cele mai așteptate de români, datorită preparatelor tradiționale, nelipsite de pe masă. Chiar dacă petrecem multe ore în bucătărie, avem posibilitatea să alegem și rețete mai simple și rapide. Iată cum poți face o pască , urmând doar câțiva pași simpli.
Rețetă simplă de pască fără aluat
Ingrediente pentru pască
1 kg brânză dulce de vaci
100 de grame de stafide/ merișoare confiate
150 de grame de zahăr
6 ouă mari
150 de grame de făină
3 linguri de pesmet
1 plic de praf de copt
Un praf de sare
Esență de rom
Esență de vanilie
Coajă de lămâie, după gust.
Citește și: Cât timp se fierb sarmalele la cuptor în oală de lut? Sfaturi de la gospodine pentru un preparat reușit
Citeste si: BREAKING NEWS! A MURIT preotul Ciprian Necula!- kanald.ro
Ingrediente pentru pască
[Sursa foto: Shutterstock]
Cea mai simplă metodă de a prepara pasca pentru masa de Paște
Punem stafidele într-un vas, cu esența de rom și le lăsăm la hidratat.
Începem cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Apoi, se bat albușurile spumă și se adaugă treptat zahărul și esența de vanilie.
Amestecăm bine făina cu praful de copt și cu pesmetul, apoi adăugăm brânza de vaci și omogenizăm.
Apoi, punem și gălbenușurile și stafidele hidratate sau merișoarele confiate, în același bol și amestecăm bine.
Pentru a coace pasca, avem nevoie de o formă rotundă sau pătrată de tort.
Este indicat să punem hârtie de copt, pentru a nu se lipi.
Compoziția pentru pască se toarnă în tava de copt și se pune în cuptor pentru aproximativ 40- 50 de minute, la 180 de grade Celsius.
Când preparatul este gata, închidem cuptorul și deschidem ușa pe jumătate, pentru a se răci treptat.
Citește și: Pericolul ascuns din vopseaua de ouă?! Medicii trag un semnal de alarmă și spun la ce trebuie să fim atenți înainte de Paște| EXCLUSIV
Pască pentru Paște
[Sursa foto: Shutterstock]
Rețetă simplă de pască, cu aluat
Ingrediente aluat
300 de grame de făină albă
2 gălbenușuri
40 de grame zahăr pudră
200 ml lapte dulce
60 g unt
12 g drojdie proaspătă
un praf de sare
un plic zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
Ingrediente pentru umplutură pască
Citeste si: Părintele Ciprian Petre Necula s-a stins din viață! Acesta avea vârsta de doar 47 de ani- kfetele.ro
Citeste si: Ce i-a rugat Ahmed pe oamenii de pe LIVE e neașteptat: "Vreau să am dovada. Vă rog!". Totul are legătură cu Veronica. De ce a vrut concurentul din Casa Iubirii dovezi VIDEO și cum a justificat gestul? EXPLICAȚIA lui e uluitoare- radioimpuls.ro
350 de grame de brânză de vaci
3 ouă
150 de grame de zahăr
un praf de sare
un plic de zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
100 de grame de stafide
Citește și: Câtă drojdie uscată se pune la 1 kg de făină pentru cozonac. Rețeta pas cu pas
Pască tradițională, ouă vopsite, flori de primăvară
[Sursa foto: Shutterstock]
Mod de preparare
Punem drojdia într-un bol, împreună cu puțin lapte cald și lăsăm să acționeze aproximativ 10 minute.
Amestecăm laptele rămas cu zahărul, cu gălbenușurile și coaja de lămâie, apoi adăugăm jumătate din cantitatea de făină și un praf de sare.
Apoi, adăugăm untul moale și drojdia și amestecăm bine, împreună cu restul de făină.
Acoperim vasul și lăsăm aluatul la dospit, într-o încăpere încălzită.
Pentru umplutură, amestecăm brânza cu zahărul, apoi adăugăm ouă, vanilie, griș, coajă de lămâie, stafide și omogenizăm.
Când aluatul este gata, se împarte în 2. Jumătate din el se întinde și se așează într-o tavă de copt.
Cea de-a doua parte, se folosește pentru modelul bordurii și pentru crucea de deasupra.
Punem și compoziția pentru pască , apoi așezăm crucea sau orice model dorim să formăm din aluatul rămas.
La final, se unge cu ou și se pune în cuptorul preîncălzit.
Se lasă la copt pentru aproximativ 40 de minute la 170- 180 de grade Celsius.