WowNews logo WOWnews
Stories
Pască, ouă colorate de Paște

Pască, ouă colorate de Paște

Diverse

Cea mai simplă rețetă de pască. O poate face și un copil de clasa a II-a

Vezi care sunt ingrdientele pentru o pască perfectă! Se prepară simplu și rapid, cât ai zice Paște!

Sărbătorile pascale sunt printre cele mai așteptate de români, datorită preparatelor tradiționale, nelipsite de pe masă. Chiar dacă petrecem multe ore în bucătărie, avem posibilitatea să alegem și rețete mai simple și rapide. Iată cum poți face o pască, urmând doar câțiva pași simpli.

Rețetă simplă de pască fără aluat

Ingrediente pentru pască

  • 1 kg brânză dulce de vaci
  • 100 de grame de stafide/ merișoare confiate
  • 150 de grame de zahăr
  • 6 ouă mari
  • 150 de grame de făină
  • 3 linguri de pesmet
  • 1 plic de praf de copt
  • Un praf de sare
  • Esență de rom
  • Esență de vanilie
  • Coajă de lămâie, după gust.

Citește și: Cât timp se fierb sarmalele la cuptor în oală de lut? Sfaturi de la gospodine pentru un preparat reușit

Citeste si: BREAKING NEWS! A MURIT preotul Ciprian Necula!- kanald.ro

Ingrediente pentru pască

Ingrediente pentru pască

[Sursa foto: Shutterstock]

Cea mai simplă metodă de a prepara pasca pentru masa de Paște

  • Punem stafidele într-un vas, cu esența de rom și le lăsăm la hidratat.
  • Începem cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Apoi, se bat albușurile spumă și se adaugă treptat zahărul și esența de vanilie.
  • Amestecăm bine făina cu praful de copt și cu pesmetul, apoi adăugăm brânza de vaci și omogenizăm.
  • Apoi, punem și gălbenușurile și stafidele hidratate sau merișoarele confiate, în același bol și amestecăm bine.
  • Pentru a coace pasca, avem nevoie de o formă rotundă sau pătrată de tort.
  • Este indicat să punem hârtie de copt, pentru a nu se lipi.
  • Compoziția pentru pască se toarnă în tava de copt și se pune în cuptor pentru aproximativ 40- 50 de minute, la 180 de grade Celsius.
  • Când preparatul este gata, închidem cuptorul și deschidem ușa pe jumătate, pentru a se răci treptat.

Citește și: Pericolul ascuns din vopseaua de ouă?! Medicii trag un semnal de alarmă și spun la ce trebuie să fim atenți înainte de Paște| EXCLUSIV

Pască pentru Paște

Pască pentru Paște

[Sursa foto: Shutterstock]

Rețetă simplă de pască, cu aluat

Ingrediente aluat

  • 300 de grame de făină albă
  • 2 gălbenușuri
  • 40 de grame zahăr pudră
  • 200 ml lapte dulce
  • 60 g unt
  • 12 g drojdie proaspătă
  • un praf de sare
  • un plic zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie

Ingrediente pentru umplutură pască

Citeste si: Părintele Ciprian Petre Necula s-a stins din viață! Acesta avea vârsta de doar 47 de ani- kfetele.ro

Citeste si: Ce i-a rugat Ahmed pe oamenii de pe LIVE e neașteptat: "Vreau să am dovada. Vă rog!". Totul are legătură cu Veronica. De ce a vrut concurentul din Casa Iubirii dovezi VIDEO și cum a justificat gestul? EXPLICAȚIA lui e uluitoare- radioimpuls.ro

  • 350 de grame de brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 150 de grame de zahăr
  • un praf de sare
  • un plic de zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • 100 de grame de stafide

Citește și: Câtă drojdie uscată se pune la 1 kg de făină pentru cozonac. Rețeta pas cu pas

Pască tradițională, ouă vopsite, flori de primăvară

Pască tradițională, ouă vopsite, flori de primăvară

[Sursa foto: Shutterstock]

Mod de preparare

  • Punem drojdia într-un bol, împreună cu puțin lapte cald și lăsăm să acționeze aproximativ 10 minute.
  • Amestecăm laptele rămas cu zahărul, cu gălbenușurile și coaja de lămâie, apoi adăugăm jumătate din cantitatea de făină și un praf de sare.
  • Apoi, adăugăm untul moale și drojdia și amestecăm bine, împreună cu restul de făină.
  • Acoperim vasul și lăsăm aluatul la dospit, într-o încăpere încălzită.
  • Pentru umplutură, amestecăm brânza cu zahărul, apoi adăugăm ouă, vanilie, griș, coajă de lămâie, stafide și omogenizăm.
  • Când aluatul este gata, se împarte în 2. Jumătate din el se întinde și se așează într-o tavă de copt.
  • Cea de-a doua parte, se folosește pentru modelul bordurii și pentru crucea de deasupra.
  • Punem și compoziția pentru pască, apoi așezăm crucea sau orice model dorim să formăm din aluatul rămas.
  • La final, se unge cu ou și se pune în cuptorul preîncălzit.
  • Se lasă la copt pentru aproximativ 40 de minute la 170- 180 de grade Celsius.