Cine a fost, de fapt, Sfântul Valentin, protectorul îndrăgostiților. Martirul este sărbătorit pe 14 februarie

Cine a fost, de fapt, Sfântul Valentin, protectorul îndrăgostiților. Vezi când se sărbătorește acest sfânt.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Cine a fost, de fapt, Sfântul Valentin, protectorul îndrăgostiților. Vezi pe ce dată se sărbătorește Sf. Valentin în calendar ortodox, dar și în cel catolic.

Cine a fost, de fapt, Sfântul Valentin, protectorul îndrăgostiților

Sfântul Valentin sau Valentin din Terni este un martir al bisericii romano-catolice, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna.

Sărbătoarea Sfântului Valentin are loc în fiecare an pe data de 14 februarie, în calendarul romano-catolic. Însă în calendarul creștin ortodox, Sfântul Valentin este sărbătorit pe 30 iulie.

Sfântul Valentin este considerat patronul protectorul îndrăgostiților, potrivit wikipedia.org.

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: O mamă a folosit aplicația de urmărire a iPhone-ului și a avut parte de un șoc. Unde și-a găsit fiul dispărut de acasă- stirileprotv.ro

Citește și: Ziua Îndrăgostiților 2023. Se spune sa nu La Mulți Ani pe 14 februarie, la sărbătoarea Sf. Valentin

Cine a fost, de fapt, Sfântul Valentin, protectorul îndrăgostiților. Pe ce dată este sărbătorit martirul

Cine a fost, de fapt, Sfântul Valentin, protectorul îndrăgostiților. Pe ce dată este sărbătorit martirul

[Sursa foto: Shutterstock]

Legendele Sfântului Valentin

Una din legendele despre Sf. Valentin, spune că, acesta ar fi cununat un pâgân cu o creștină, în ciuda poruncii împăratului roman Claudiu al II-lea, care a interzis acest lucru. De aceea, Sf.

Valentin a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269.

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate? Tradiții și obiceiuri străvechi!- stirilekanald.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

O altă legendă spune că Sf. Valentin a fost trimis la închisoare pentru că oficializa în secret căsătorii pentru soldați, deși aceștia nu aveau voie să se însoare. Totodată, în timp ce se afla în închisoare, Sfântul Valentin ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius, de care s-a îndrăgostit, iar înainte de a fi decapitat, i-a trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu "al tău Valentin".

Citește și: Valentine's Day 2023. Cele mai frumoase declarații de dragoste pentru Ziua Îndrăgostiților

Cine a fost, de fapt, Sfântul Valentin, protectorul îndrăgostiților. Pe ce dată este sărbătorit martirul

Cine a fost, de fapt, Sfântul Valentin, protectorul îndrăgostiților. Pe ce dată este sărbătorit martirul

[Sursa foto: Shutterstock]

Valentine's Day. Cele mai frumoase declarații de dragoste

 • Vreau să fiu în brațele tale. Vreau să mă pierd în ochii tăi. Nu pot să rezist zâmbetului tău. Aș asculta vocea ta ore și ore la rând. Te vreau pe tine și numai pe tine.
 • Ești lângă mine, dormind, în timp ce eu mă minunez. Mă minunez că ești lângă mine. Și, în timp ce tu respiri lin, singurul lucru la care mă pot gândi este ce pot face mâine ca să te merit mai mult decât astăzi.
 • N-am crezut niciodată în suflete pereche până să te întâlnesc. N-am crezut niciodată că poate cineva să mă înțeleagă atât de bine. Până să te întâlnesc… Nu m-am simțit niciodată așa împlinită ca acum.
 • Nu e ușor să te iubesc și să nu pot fi lângă tine. Sunt momente când aș da orice ca să te privesc în ochi. Sau să te strâng în brațe. Chiar și doar pentru câteva minute. Atunci când nu suntem împreună simt că o parte din mine lipsește.
 • Te iubesc în zilele bune. Dar și în zilele lungi și când sunt obosit de la job. Te iubesc în zilele în care mă faci să zâmbesc. Adică în fiecare zi când sunt cu tine.
 • La un moment dat toți întâlnim pe cineva pe care am vrea să-l facem toată viața noastră să zâmbească. Tu ești acea persoană specială pentru mine.
 • Nu mi-a fost vreodată atât de frică să pierd ceva. Pe de altă parte, viața mea nu a însemnat niciodată așa de mult până la tine.
 • Tu ești povestea mea de dragoste. Ești în tot ceea ce fac. În tot ceea ce văd, în tot ceea ce ating. Ești în ceea ce visez. Tu reprezinți cuvintele care-mi umplu paginile vieții în fiecare zi.
 • Mi-e dor de tine. De vocea ta, de zâmbetul tău, de îmbrățișarea ta. Mi-e dor de glumele tale, de modul cum mă faci să mă simt. Mi-e dor de tine cu totul.
 • Dintr-un singur sărut, vei înțelege tot ce n-am spus până acum.
 • Vreau să-ți mulțumesc că ai fost dragostea mea atunci când credeam că nu am nevoie de iubire. Dragostea ta m-a schimbat. M-a făcut mai bun. M-a salvat.
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Valentine's Day 2023. Cele mai frumoase declarații de dragoste de Ziua Îndrăgostiților

Mesaje, SMS-uri și felicitări de Ziua Îndrăgostiților 2023. Spune-i cât o iubești de Valentine's Day!

Ziua Îndrăgostiților 2023. Ce sărbătorim, de fapt, pe 14 februarie de Valentine's Day

Ömer din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de partenera lui de platou, Susen! Iată cum au fost surprinși recent, Lizge Cömert și Yiğit Koçak, în...

Ora de vară 2023. Cum ne afectează sănătatea schimbarea de oră? Efectele asupra organismului!

„Când nu mai faci eforturi, o relație se termină.” Iulia Vântur a spus ceea ce o macină de când s-a mutat în India

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies