Cine sunt lăutarii care n-au mai ținut cont de pandemie și au acceptat să cânte la fiecare ocazie

Pandemia le-a golit buzunarele maneliștilor, care nu au mai avut, odată cu închiderea restaurantelor, unde să facă o „cântare”.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

De asemenea, restricțiile ferme ale autorităților i-au făcut pe toți lăutarii să se retragă și să aștepte eradicarea pandemiei. Numai că timpul a trecut, iar restricțiile au rămas. Perioadă în care, chiar și cei care au agonisit, au rămas fără fonduri. 

Asta i-a făcut pe unii maneliști să înceapă să fie activi în ciuda legilor impuse de autorități. Cu ajutorul platformelor de socializare, au fost identificați mai mulți lăutari care au cântat în mulțime. Florin Salam, care a și fost implicat în scandaluri, Tzancă Uraganul, Copilul de aur și Costel Biju sunt lăutarii cu cele mai dese apariții sfidătoare la adresa autorităților.

Lăutarii au ieșit pe stradă să cânte

O dovadă concretă că măsurile impuse de starea de urgență i-au distrus pe maneliști vine din Negrești-Oaș. Site-ul presasm.ro a prezentat două clipuri video care circulă pe internet cu mai mulți iubitori de muzică de petrecere care n-au mai rezistat: au ieșit să cânte pe stradă, printre blocuri.

Imaginile au fost înregistrate în municipiul Satu Mare și în orașul Negrești-Oaș, din același județ. Miercuri, 15 aprilie, în jurul orei 11.00, în parcarea dintre Bulevardul Sănătății și strada Brândușa, din cartierul Micro 16 din Satu Mare, și-au făcut apariția doi tineri: unul cânta la un acordeon, iar celălalt îl acompania din voce. Cei doi au cântat piesa ”Mândră floare trandafir”, făcută celebră de cunoscutul rapsod arădean Tinu Vereșezan.

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

În cealaltă întregistrare, din cartierul Decebal, din orașul Negrești-Oaș, un localnic a ieșit pe stradă cu o boxă din care răsunau manele.

Costel Biju, amendat că nu a respectat legile

Dintre toți maneștii, Costel Biju e singurul care a fost protagonistul unui video tragico-amuzant în care a fost filmat cum primea amendă de la poliție pentru sfidarea regulilor din carantină. 

Prins că nu purta corespunzător masca, într-o benzinărie de lângă Ploiești, și amendat, manelistul Costel Biju a-nceput să-l blesteme și să-l amenințe, voalat, cu moartea pe polițistul care l-a sancționat. Scenele s-au petrecut pe 27 iulie și au fost filmate, iar azi au apărut pe internet - prima oară, pe site-ul mediasud.

Incidentul s-a petrecut după ora 1.00 noaptea, într-o benzinărie din localitatea Păulești, prima de la ieșirea de pe centura orașului în direcția Brașov, și a fost filmat chiar de polițistul care l-a amendat pe lăutar pentru că nu purta masca de protecție corespunzător, ”respectiv fără a acoperi nasul și gura”. Când a văzut că-i face proces verbal, manelistul s-a dezlănțuit: “te blestem, să moară familia mea de nu te blestem”. Apoi a plusat, “păi, mama e d-aia, cum îi zice, de face farmece” și i-a spus să se pregătească ”în 15 zile”, deoarece “merge la biserică să aprindă o lumânare”. La final, acesta i-a rupt polițistului procesul verbal în față.

 

 

 


Citește și:

Adela Popescu, metoda neobișnuită la care a apelat pentru a își mări sânii!

Constantin Zamfirescu a fost externat din spital! Ultimele detalii despre starea de sănătate a actorului: „Mai aveam puțin și...”

Alimentele care-ți curăță plămânii și elimină toxinele! Te protejează de infecții și au nenumărate beneficii pentru organismul tău

Care este starea de sănătatea a lui Nicolae Botgros, după ce a fost diagnosticat pozitiv cu virusul COVID-19?

Beatrice Olaru este însărcinată cu primul copil! Primele declarații ale câștigătoarei Exatlon România: "Lacrimi de fericire..."

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies