Cine sunt primii români care vor primi vaccinul anti-Covid-19. Alexandru Rafila: „Nu răspund toți la fel la vaccinare”

Reprezentantul României în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu toți românii vor primi același tip de vaccin. Mai mult, el spune că există vaccinuri care se vor administra în două sau trei doze.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-Covid-19
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS


In articol:

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit la Digi24 despre categoria de români care vor beneficia primii de vaccinul anti-Covid-19. El consideră totuși că vaccinul nu ar trebui să fie obligatoriu. 

Profesorul Rafila susține că nu toate persoanele vor răspunde la fel la vaccin, iar asta înseamnă că trebuie stabilită o ordine a categoriilor de oameni care vor avea acces la vaccin.

Vaccinul anti COVID-19, obligatoriu? Ce spune Alexandru Rafila

Există vaccinuri care probabil se vor administra într-o singură doză, există vaccinuri care se vor administra în două sau trei doze. Tipul de vaccin s-ar putea să fie diferit. Adică, de exemplu, să dăm la persoanele tinere, la copii un anumit tip de vaccin și la vârstnici putem să dăm alt tip de vaccin. Problema cu persoanele vârstnice este că nu răspund la fel la vaccinare. Reacția imună a unei persoane vârstnice este mai slabă decât reacția unei persoane tinere, mai ales la persoanele cu boli cronice. Or, ei constituie principala categorie care trebuie protejată împotriva acestei infecții. Și atunci o să existe probabil o prioritizare.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: ALERTĂ METEO Se strică vremea. Anunțul făcut de ANM. Ce zone sunt afectate

Citeste si: Ultima oră! Bilanț coronavirus România, 23 august. Numărul cazurilor a scăzut

Citeste si: Doliu în lumea presei! A murit jurnalistul Mihnea Petru-Pârvu

În primul rând, trebuie prioritizate categoriile care să aibă acces la vaccin în prima fază, care sunt persoanele vârstnice, boli cronice, personal medical, personal din serviciile esențiale pentru funcționarea unei țări, după care restul populației. S-ar putea să existe un vaccin care să fie mai eficient la bătrâni și atunci vor avea prioritate vârstnicii”, a declarat Alexandru Rafila duminică la Digi24. 

Medicul Alexandru Rafila spune că vaccinul anti-Covid nu ar trebui să fie obligatoriu, ci opțional.

Nu cred că va fi un vaccin obligatoriu. Și-așa există reticență, există destul de multe discuții referitoare la originea acestei boli. Există tot felul de teorii care avansează chiar ideea că, odată cu apariția acestei infecții erau deja pregătite și vaccinurile într-un depozit uriaș, de unde urmează să fie distribuite. Astea sunt lucruri care erodează încrederea publică și cred că trebuie foarte mare atenție și în ceea ce privește strategia de comunicare în ceea ce privește vaccinarea”, a avertizat medicul.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Bianca Pop i-a salvat pe Roxana Prințesa Ardealului și iubitul ei, Florin Rusu de la Puterea Dragostei. Cei doi au trecut prin momente de groază

Adevărul șocant din casa Puterea Dragostei: s-a aflat modul în care mai mulți concurenți complotează ”Ca să mențină materialele printre primele...”

ALERTĂ METEO Se strică vremea. Anunțul făcut de ANM. Ce zone sunt afectate

Dan Negru, prima reacție după ce s-a scris că a murit: „Eu sunt bine-mersi. Trăiesc...”

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies