Ciorbă de burtă cu smântână! Cea mai simplă rețetă

Ciorbă de burtă cu smântână este extrem de iubită la români și, deși pare greu de preparat, este mai simplu decât credeați.

Distribuie pe:

Ciorbă de burtă cu smântână! Cea mai simplă rețetă


In articol:

Iată cum se prepară ciorbă de burtă cu smântână.

Ingrediente Ciorbă de burtă cu smântână

  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  • 1 bucata rasol de vită
  • 2 cepe mari
  • 1 țelină
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 5 ouă
  • 300 ml smântână
  • 1 căpăţână usturoi
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat și boabe
  • oțet de mere
  • 2-3 fire pătrunjel

Mod de preparare Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă este un preparat care provine din bucătăria turcească, dar care se află în topul preferințelor românilor. Aceasta are o textură cremoasă și este ușor de făcut și acasă. Rețeta tradițională este foarte simplă, însă trebuie doar să respecți pașii esențiali de mai jos.

Ciorbă de burtă cu smântână! Cea mai simplă rețetă

Mod de preparare ciorbă de burtă:

Burta se spală bine, în câteva ape, apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. În momentul în care începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. După ce zeama s-a limpezit, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Pentru ca ciorba să nu scadă este indicat să fiarbă la foc mic.

Zarzavaturile se curăță, se spală bine şi se pun în ciorbă, împreună cu sarea și piperul.

Usturoiul se curăță și el, se spală și se pisează într-un bol separat. După care se bat ouăle bine, se amestecă cu sare şi piper măcinat și cu crema de usturoi.

Citeste si: Ciorbă acră. Porția de nutrienți care te pune pe picioare

Citeste si: Ciorbă de potroace. Rețetă tradițională românească

Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată

După burta şi rasolul de vită au fiert bine, se scot din oală împreună cu legumele şi se lasă să se răcorească. Burta şi carnea de pe rasol se taie fâşii subţiri. Acestea se pun în ciorbă şi se mai lasă să clocotească 5 minute.

Focul se opreşte apoi şi se toarnă compoziţia de ouă şi smântână, amestecându-se ca să nu se formeze cocoloaşe. La final, se adaugă oţet şi ciorba de burtă cu smântână este gata.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate