Clotilde Armand va depune plângere penală pentru șantaj împotriva companiei Romprest. „Vor răspunde în Justiție!”

Clotilde Armand va depune plângere penală pentru șantaj împotriva operatorului de salubritate Romprest, responsabil cu ridicarea gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat sâmbătă seara că va depune plângere penală împotriva companiei Romprest pentru șantaj. Edilul a precizat că va solicita Consiliului Local Sector 1 și în justiție rezilierea contractului cu operatorul de salubritate.

Clotilde Armand depune plângere penală împotriva Romprest

Anunțul primarului a fost făcut pe Facebook, după ce compania Romprest a transmis un comunicat de presă în care a precizat că începând de sâmbătă, de la ora 20.00, va aduna gunoiul din Sectorul 1.

Citeste si: Șeful Gărzii de Mediu anunță plângeri penale și sancțiuni dure în scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Octavian Berceanu, declarații de ultimă oră

Clotilde Armand anunță că va solicita în justiţie rezilierea contractului cu acest „operator şantajist” și dă asigurări că astfel de situații nu vor mai fi întâlnite în Sectorul 1.

„Înțeleg că operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și și-a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că ESTE INTERZIS să întrerupă serviciul de salubrizare.

Administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Toți cei care și-au permis această situație vor răspunde în Justiție pentru că au pus în pericol sănătatea populației din Sectorul 1.

Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj împotriva acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitate să fie ridicată licența acestui operator.

Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot. În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 și în Justiție rezilierea contractului cu această companie șantajistă. Cu mafia nu se negociază. Vreau să asigur toți locuitorii Sectorului 1 că astfel de situații nu se vor mai repeat”, este mesajul postat de primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Romprest a reluat ridicarea gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei

Romprest a anunțat sâmbătă seara că „situația de blocaj a fost dezamorsată”, iar compania va relua colectarea deșeurile acumulate în Sectorul 1. În comunicatul de presă transmis de reprezentanții operatorului este precizat faptul că trei firme de salubritate și-au pus la dispoziție stațiile lor de sortare, însă în limita capacității. Astfel, gunoaiele abandonate pe trotuare au început să fie ridicate și transportate la stațiile de sortare.

Citeste si: Cine este Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Capitală. A pierdut doi copii la vârste fragede: „Mult timp am negat realitatea!”

„Prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm că autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației. Facem un apel la înțelegere și colaborare, atât către populație cât și către Poliția locală, în sensul de a spijini operatorul delegat în demersul sau de a reintră în regim normal de colectare”, a transmis Romprest.

Tanczos Barna salută intervenția companiei Romprest

Angajații firmei Romprest au început, duminică dimineața, să ridice gunoiul abandonat în Sectorul 1 al Capitalei, acțiune lăudată de ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta salută „atitudinea responsabilă a operatorului”, însă atentionează asupra faptului că nicio autoritate nu își poate permite să pună în pericol sănătatea populației.

Citeste si: Mesajul transmis de Klaus Iohannis de Ziua Mondială a Mediului: ”Avem o țară foarte frumoasă, dar în multe locuri plină de deșeuri”

„Salut atitudinea responsabilă a operatorului de salubritate și mă bucur că apelul nostru de reluare a colectării deșeurilor a contribuit la o normalizare a situației din sectorul 1 al Capitalei.  Anunțul oficial al operatorului este în primul rând o veste bună pentru locuitorii sectorului 1. În al doilea rând, este o veste bună pentru un climat de mediu normal într-o capitală europeană.

Orice oraș are nevoie de colectarea continuă a deșeurilor, indiferent de discuții sau neînțelegeri birocratice. Nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea populației sau să anuleze orice responsabilitate de mediu, chiar și temporar.  Nu în ultimul rând, mă gândesc la cum privesc oamenii astfel de incidente: oare nu cumva pot fi ei demotivați în a avea conștiința de mediu câtă vreme autoritățile dau semnale ca se poate suspenda un serviciu indispensabil?

Sper ca odată reluat serviciul de colectare, acesta să nu mai înregistreze întreruperi și astfel de episoade să nu se mai repete. De aceea, atât Primăria Capitalei cât și primăriile de sector trebuie să găsească soluții comune de colectare, sortare și reciclare a deșeurilor așa cum prevede legea”, a transmis ministrul Mediului.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Chefi la cuțite 2021, sezonul 9. În ce zile va fi difuzată emisiunea culinară

Horoscopul săptămânal 7-13 iunie 2021. Nativii din zodia Vărsător sunt pe punctul de a lua o decizie greșită

Teste plătite din propriul buzunar de către medicii și asistentele care refuză vaccinarea. Ministrul Sănătății: ”Avem în gând pacientul”

Anamaria Prodan nu recunoaște divorțul de Laurențiu Reghecampf

Anunț bombă pentru care REFUZĂ să se vaccineze! Un medic din România a spus totul foarte clar

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

„Febra șoarecilor” cuprinde Europa. Molima poate provoca moartea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies