Colţunaşi cu carne. Rețeta rusească apreciată de mulți români

Colţunaşi cu carne. Colțunașii sunt un preparat culinar care constă din bucăți de aluat umplute cu brânză, carne tocată, gem, dulceață etc. și fierte în apă sau coapte în cuptor.

Autor: Raluca Ionita

In articol:

Colţunaşi cu carne. Rețeta rusească apreciată de mulți români
Colţunaşi cu carne

Colţunaşi cu carne. Ingrediente umplutură

  • 250 g carne tocată de vită
  • 250 g carne tocată de porc
  • 2 cepe, tocate fin sau date prin răzătoare
  • 2-3 căţei usturoi, pisaţi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 linguri unt
  • smântână
  • pătrunjel

Ingrediente aluat

  • 3 căni făină
  • 1 cană apă rece
  • 2 linguri ulei
  • sare

Colţunaşi cu carne. Rețeta rusească apreciată de mulți români
aluat framantat

Colţunaşi cu carne. Mod de preparare

Colțunași cu carne. Pentru prepararea aluatului, se amestecă toate ingredientele într-un vas şi frământă până poţi forma o bilă, procesul durează aproximativ 10 minute. Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească.

Colţunaşi cu carne. Rețeta rusească apreciată de mulți români
bile aluat

Colțunași cu carne. Cât timp aluatul se odihneşte, se prepară umplutura şi combină carnea tocată, ceapa, usturoiul, sare şi piper. Acestea se amestecă bine.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Aparatul care consumă cea mai multă energie. Mulți îl folosesc zilnic, dar nu realizează că le încarcă factura la curent- stirileprotv.ro

Apoi se împarte aluatul în 4 porţii egale şi întinde fiecare într-o foaie subţire. Cu gura unui pahar sau borcan se decupează cercuri din aluat şi le umpli cu linguriţa din compoziţia de carne.

Colțunași cu carne. Marginile se împăturesc, una peste alta şi se sigilează, apăsând bine. Colţunaşii cu carne se așează pe o suprafaţă dată cu făină până când sunt gata de fiert.

Colțunași cu carne. Aceștia se pun la fiert într-o oală mare cu apă şi puţină sare, în care se pun şi foile de dafin. Colţunaşii se pun în oală în momentul în care apa începe să clocotească. Atunci când colţunaşii încep să plutească la suprafaţă, îi mai laşi 5 minute, apoi scoate-i într-un vas și pune-i la scurs. Peste colţunaşi se adaugă unt şi se amestecă. Preparatul rusesc se mai poate servi cu smântână şi pătrunjel.

Citeste si: Ciorbă de perișoare, rețeta bunicii. Cum se pregătește ciorba care are gust ca în copilărie

Citeste si: Cum pregătești cappuccino acasă. Trucuri pentru a obține cea mai delicioasă și aromată băutură

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

Citeste si: ATENȚIE la orezul din plastic provenit din China! Cum îl deosebești de cel natural?

Colțunașii sunt un preparat culinar care constă din bucăți de aluat umplute cu brânză, carne tocată, gem, dulceață etc. și fierte în apă sau coapte în cuptor. În unele regiuni din Bucovina și Transilvania aceștia sunt cunoscuți sub numele de piroști sau piroște (singular piroșcă), iar în regiuni din Moldova sub numele de chiroște.

Colțunașii sunt identici cu pierogi din bucătăria poloneză, foarte similari cu pelmeni din bucătăria rusească, bansh din bucătăria mongoleză, jiaozi (în cantoneză gaau) sau húndùn (în cantoneză wonton) din bucătăria chinezească, manti din bucătăria turcească și cea kazahă, momo din bucătăria nepaleză și cea tibetană, chuchvara din bucătăria uzbecă, mandu din bucătăria coreeană, gyoza din bucătăria japoneză și ravioli din bucătăria italiană.

Cu toate că se întâlnesc și variantele de colțunași umpluți cu carne, brânză sărată, cartofi sau alte legume, spre deosebire de țările vecine, în România majoritatea colțunașilor au umpluturi dulci și sunt considerați deserturi. Adesea colțunașii sunt serviți cu smântână sau sosuri.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Un medic stomatolog și-a ucis soția într-un mod halucinant pentru a putea fi împreună cu amanta! Șase copii au rămas fără mamă

O copilă de 13 ani a fost bătută cu pumnii și picioarele în autobuz. Agresoarea a văzut roșu în fața ochilor, după ce tânăra n-a oprit muzica: „O să-ți smulg părul din cap, ai...

Subiecte simulare Limba Maternă Evaluarea Națională 2023. Ministerul Educației a publicat subiectele UPDATE

Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies