Constantin Enceanu face dezvăluiri emoționante de la filmările pentru piesa dedicată lui Petrică Mîțu Stoian: „Mi se făcea pielea de găină!” | EXCLUSIV

Artistul de muzică populară le-a povestit jurnaliștilor WOWbiz o întâmplare care i-a dat fiori în timp ce înregistra videoclipul melodiei „Petre al nostru nu mai cântă”, dedicată răposatului Petrică Mîțu Stoian.

Autor: Adrian Rotaru

In articol:

Constantin Enceanu și Petrică Mîțu Stoian au fost prieteni la cataramă, așa că vestea tragică a morții lui Stoian, din urmă cu 6 luni, l-a întristat teribil pe Enceanu.

După o perioadă în care lui Enceanu i-a fost greu să vorbească despre cel mai bun prieten al său, cântărețul a lansat o piesă în memoria maestrului Stoian și, ocazie cu care a primit și ceea ce el consideră un semn de „dincolo”.

Constantin Enceanu: „Visez cu ochii deschiși la ce am făcut noi în decursul anilor.”

Constantin Enceanu face dezvăluiri emoționante de la filmările pentru piesa dedicată lui Petrică Mîțu Stoian

Pentru piesa „Petre al nostru nu mai cântă”, Constantin Enceanu a privit adânc în inima sa și a trecut prin toate stările pe care le-a trăit atât pe scenă, cât și în afara ei, împreună cu Petrică Mîțu Stoian. Enceanu a vrut cu tot dinadinsul să-i facă cel mai frumos cadou regretatului său prieten, așa că s-a inspirat din locurile în care Stoian a copilărit și în care s-a întors mereu cu drag. A compus melodia într-o săptămână, dar a „șelfuit-o” aproape o lună, ca totul să iasă pe sufletul lui. 

Citeste si: Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

„Trebuie să ai o anumită stare să poți să creezi, pentru că atât melodia, cât și textul, sunt creații proprii. Am momente în care toate amintirile cu el îmi trec prin cap. Visez cu ochii deschiși la ce am făcut noi în decursul anilor acestora de colaborare, că sunt vreo 15-20 de ani. Mă gândeam la lucrurile frumoase pe care am reușit să le facem noi.

M-am legat de satul lui natal, de faptul că zicea că tot timpul ajunge la Izverna cu drag, zicea de Cerna, de munți...mereu se lăuda cu dansurile de la munte. Ușor, ușor, am încercat să-mi fac un filmuleț în cap și am putut să pun în versuri ceea ce eu simțeam că ar trebui să conțină cântecul respectiv. Piesa mi-a luat cam vreo lună de zile. Ritornela este luată dintr-un cântec al lui Petre, „Verde-i frunza, verde-i iarba”.
A fost ideea maestrului Nicolae Botgros, cu care am și înregistrat piesa”
, le-a spus Constantin Enceanu jurnaliștilor WOWbiz.

Citeste si: Constantin Enceanu, întâmplare bizară la mormântul lui Mîțu Stoian! I s-a făcut pielea de găină când a văzut: „Ne urmărește. Ceva nu e în regulă”

Constantin Enceanu: „Cred că e o legătură cu lumea de dincolo, altfel nu-mi explic!”

Constantin Enceanu face dezvăluiri emoționante de la filmările pentru piesa dedicată lui Petrică Mîțu Stoian

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter- radioimpuls.ro

Dacă compoziția i-a luat, cu totul, o lună până să ajungă la forma ideală, videoclipul a fost filmat cu totul în doar o singură zi. Enceanu nu putea alege alt loc decât satul natal al lui Stoian, pentru ca versurile și imaginile să fie un tot unitar. Perfecționist din fire, Enceanu a înregistrat de trei ori, cap-coadă, clipul piesei și, de fiecare dată, a simțit că natura se trezește la auzul versurilor sale.

„Eu am gândit și clipul, absolut tot. Am zis că merg la Izverna și filmez prima strofă exact cum intru în sat. Am filmat munții, am filmat Podul lui Dumnezeu. Am vrut să filmez ultima strofă la mormânt, să spun că îmi pare atât de rău pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Petre, însă n-am cântat eu, ci am vrut să transmit doar prin gesturi ce gândeam eu. Am avut și o întâmplare stranie. Am filmat la morile de apă, la intrare în Izverna, de trei ori. De fiecare dată, la ultima strofă, s-a auzit un vuiet al pădurii. Se forma mereu un curent și mi se făcea pielea de găină! Cred că e o legătură cu lumea de dincolo, altfel nu-mi explic! De ce neapărat la a patra strofă?”, a mărturisit Constantin Enceanu, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Constantin Enceanu, întâmplare bizară la mormântul lui Mîțu Stoian! I s-a făcut pielea de găină când a văzut: „Ne urmărește. Ceva nu e în regulă”

Constantin Enceanu a vorbit despre moarte! Anunțul pe care nimeni nu îl aștepta: ”N-aș vrea să chinui copiii!”

Cel mai înspăimântător sunet din lume a fost reprodus. Era folosit la sacrificiile umane

Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”

O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au...

„Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație

Mario Fresh i-a dat inelul fiicei lui Dragoș Bucur. Imaginile care au stârnit controverse

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies