Corneliu Murgu, fostul director al Operei Naționale din Timișoara, a murit

Corneliu Murgu, unul dintre marii tenori ai României și fost director al Operei Naționale din Timișoara, s-a stins din viață.

Corneliu Murgu, fostul director al Operei Naționale din Timișoara, a murit
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Corneliu Murgu, unul dintre marii tenori ai României și fost director al Operei Naționale din Timișoara, a murit la vârsta de 74 de ani. 

Corneliu Murgu a murit

Timp de 19 ani, Corneliu Murgu a fost directorul Operei Naționale din Timișoara. La vârsta de 74 de ani, tenorul s-a stins din viață, din cauza unor probleme de sănătate. Opera

Națională din Timișoara a transmis un mesaj de condoleanțe.

Citeste si: El este Răzvan, zugravul cu voce de aur! Un manelist l-a chemat la o lucrare și când l-a auzit cum cântă, a pornit imediat filmarea! Acum toată lumea îl caută

„Tristă aniversare a Operei Naționale Române din Timișoara la împlinirea a 74 de ani de la primul spectacol al acestei instituții. Marele tenor de talie internațională Corneliu Murgu și cel care a condus timp de 19 ani destinele Operei timișorene a trecut astăzi în eternitate ”, a anunțat Opera Națională din Timișoara, pe pagina de Facebook.

Trupul neînsuflețit va fi depus la Capela Principală din Cimitirul Eroilor (Calea Lipovei), începând de astăzi, 27.04.2021, ora: 17.00. Înmormântarea va avea loc joi, 29.04.2021, ora: 13.00 în Cimitirul Eroilor la Flacăra Eroilor.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Corneliu Murgu a urmat cursurile la Conservatorul din Florenţa, unde a fost discipolul lui Marcello del Monaco. Ulterior, tenorul a reușit să strângă foarte multe premii, iar calitatea sa vocală excepțională l-a recomandat pentru rolurile repertorului spinto.

Corneliu Murgu, fostul director al Operei Naționale din Timișoara, a murit
Corneliu Murgu[Sursa foto: Captură YouTube]

Cariera artistică a timișoreanului Corneliu Murgu a cunoscut o traiectorie spectaculoasă, răspândită pe cinci continente și strălucind pe cele mai importante scene ale lumii, de la Staatsoper din Viena la Tokyo, de la Munchen la Metropolitan din New York, de la Covent Garden din Londra la Johannesbourg și de la Paris la Melbourne alături de cei mai mari artiști ai generației sale.

Citeste si: Andrea Bocelli, infectat cu coronavirus! Primele declarații ale celebrului tenor: „Un coșmar!”

Calitatea vocală excepțională l-a recomandat pentru rolurile repertorului spinto cum ar fi: Andrea Chenier, Calaf, Cavaradossi, Samson, Turiddu, Radames, Luigi, Dick Johnson culminând cu Canio și Otello.

Apreciat pentru activitatea sa artistică extraordinar de bogată a fost decorat cu Ordinul Serviciului Credincios, în rang de „Cavaler” de către Președintele României, Crucea de Onoare pentru Artă și Știință – Gradul I acordată de Președintele Austriei, Medalia Verdi d’Oro pentru interpretarea rolului Otello acordat la Parma, Medalia „Gheorghe Dima” a Senatului Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, titlul de Profesor Onorific al Universității „Transilvania” din Brașov, premiul pentru solistică pe anul 1998 acordat de revista „Actualitatea Muzicală” pentru rolurile interpretate la Opera Națională Română, Premiul pentru Excelență în Cultură pe anul 2001 acordat de Austrian Airlines. În anul 2001 i s-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Timișoara.

Aceste repere, alături de eleganța sa aristocratică caracterizează o personalitate și un om deosebit despre care nu putem vorbi decât la timpul prezent, Maestrul CORNELIU MURGU va fi mereu alături de noi, ocupând un binemeritat loc în istoria acestui teatru pe care l-a iubit atât de mult.

Îi vom păstra cu toții o caldă și neștearsă amintire. Condoleanțe familiei îndoliate ”, scrie Opera Națională din Timișoara.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Placido Domingo, internat în spital din cauza infectării cu COVID-19. În ce stare se află tenorul spaniol

Tenorul Placido Domingo, testat pozitiv cu COVID-19! Primele declaratii despre starea artistului spaniol

Vlad Mirita a devenit tata! Tenorul are o minunatie de baietel! Povestea de dragoste dintre el si sotia lui e fabuloasa VIDEO

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

Calendar Ortodox 12 mai 2021. Unul dintre cei mai mari sfinți români din toate timpurile

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Ultimul urmaș al lui Nicolae Ceaușescu a fost descoperit de EvZ

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies