Coronavirus pisici: simptome și tratament

Coronavirus pisici. Peritonita infecțioasă felină este o boală fatală care poate afecta pisicile de orice vârstă. Aceasta boală se manifestă la un procent foarte mic de pisici sau pisoi și este cauzată de un virus comun, numit coronavirus felin.

Coronavirus pisici: simptome și tratament
Autor: Raluca Ionita

In articol:

Coronavirus pisici: simptome și tratament
pisica

Coronavirus pisici. Ce este coronavirusul felin?

Coronavirusul felin este un virus care se transmite prin contactul cu fecalele infectate.

Transmiterea virusului se poate face atunci când pisicile se toaletează reciproc sau atunci când folosesc aceleași litere, boluri de hrană sau echipamente de toaletare.

Citeste si: Coronavirus China. Poșta Română, măsuri speciale din cauza coletelor venite de pe AliExpress

Coronavirus pisici. Ce se întâmplă atunci când pisica este infectată

Pisicile afectate de PIF pot suferi de:

Lichid în cavitatea toracică sau abdomen – așa-numitul PIF „umed”
Excrescențe nodulare (granuloame) pe organele interne – așa-numitul PIF „uscat”

Coronavirus pisici. Care sunt simptomele

- Febră
- Vărsături
- Pierderea apetitului
- Diaree
- Convulsii

Coronavirus pisici. În prezent, medicii veterinari au acces la tehnici speciale care le permit să detecteze prezența coronavirusului. Însă, din nefericire, această analiză nu face distincția între coronavirusul din intestine și coronavirusul care provoacă Peritonita infecțioasă felină.

Aceasta înseamnă că nu există un test special pentru Peritonita infecțioasă felină.

Coronavirus China
Virusul mortal luat de la șerpi?

Citeste si: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

Coronavirus China. Cum te protejezi de virusul care ucide

Coronavirus China. Un virus cu același nume ucide pe capete în China, iar de această dată oamenii sunt afectați. Cum te protejezi de coronavirus și care sunt simptomele pe care le are o persoană infectată.

Coronavirusul din China, cunoscut sub numele 2019-nCoV, a ucis până acum 17 persoane și a îmbolnăvit aproape 2.000 de oameni. Virusul se răspândește foarte ușor, este extrem de contagios și ar fi provenit de la două specii de șerpi care trăiesc în provincia Hubei, zona Wuhan din China, aglomerarea urbană de unde a pornit focarul de infecție.

Citeste si: Preoții români țin slujbe pentru bolnavii cu coronavirus: „Datoria creştinilor este de a ne ruga unii pentru alţii”

Coronavirus China. Virusul mortal luat de la șerpi?

Potrivit unui studiu publicat zilele acestea de patru oameni de știință chinezi în revista Journal of Medical Virology, două specii de șerpi, Bugarus multicinctus și Naja atra, ar fi sursa virusului extrem de agresiv. Acești șerpi s-ar fi regăsit și pe lista animalelor și păsărilor care se comercializează de obicei în piața Hua Nan din Wuhan (China), de unde ar fi pornit epidemia. Primele persoane care au fost infectate cu acest virus și ar fi manifestat primele semne de îmbolnăvire ar fi fost prezente la un moment dat în acest centru comercial, fie lucrau aici, fie au fost clienți sau în trecere. În piața Hua Nan din Wuhan (focarul virusului) se comercializează pește, fructe de mare, reptile, anumite specii de păsări și animale sălbatice. Între timp, a fost închisă și dezinfectată.

Cercetătorii chinezi care au publicat cercetarea în paginile revistei susțin că rezultatele testelor făcute de ei "sugerează pentru prima dată că șarpele este cel mai probabil rezervor pentru 2019-nCoV". Totuși, trebuie făcute mai multe studii pe animale pentru ca rezultatele obținute de ei să fie confirmate, au spus chinezii, în Journal of Medical Virology.

Coronavirus China. Cum se transmite și cum te protejezi de virusul 2019-nCoV

Coronavirusul din China se transmite de la animale la oameni și de la om la om. Este contagios și foarte periculos. Provoacă simptome asemănătoare gripei și nu reacționează la tratament cu antibiotic. Simptomele coronavirus China se manifestă precum o pneumonie, cu reacții în special la nivelul căilor respiratorii.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au oferit o serie de sfaturi pentru a evita transmiterea și infectarea cu coronavirus.

Virusul 2019-nCoV se transmite prin:

- contact direct cu un animal sau o persoană infectată
- prin secreții respiratorii, vorbire, strănut, tuse
- prin contact indirect, adică atingerea obiectelor și suprafețelor cu care au intrat în contact persoane infectate

Coronavirus China. Cum te protejezi de virus

Coronavirusul a apărut inițial în China, dar până acum au fost semnalate îmbolnăviri și în Japonia, Thailanda, Hong Kong, Coreea de Sud și chiar și SUA. Pe mai multe aeroporturi din toată lumea a fost anunțat că toți pacienții care au febră vor fi monitorizați. Face parte din aceeași familie cu SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) și MERS (Sindrom respirator din Orientul Mijlociu), provoacă de la reacții ușoare, de tipul unei răceli banale, până la forme mai grave, chiar și deces.

Citeste si: Familia bebelușului de 11 luni din Vaslui, mort de gripă, își strigă durerea: „De ce te- a ales pe tine Dumnezeu?”. În decembrie unchiul bebelușului a murit de TBC

Citeste si: Românii se întorc din China, îngroziți de coronavirus: „Nu aveam voie să ieșim din cămin decât pentru a ne face provizii” Imagini emoționante de pe aeroportul din Otopeni

Citeste si: O farmacie a luat amendă de 500.000 de dolari după ce a încercat să profite de pe urma virusului ucigaș din China

“Ce stim până acum e că virusul cauzează pneumonie după care nu răspunde la tratament cu antibiotice, ceea ce nu e surprinzător, însă în termeni de mortalitate, SARS ucide 10% din invidizi”, a declarat Leo Poon, virolog din cadrul Universității din Hong Kong, pentru postul de televiziune CNN. Și Poon crede că virusul s-a transmis la om de la animale.

Un oficial din China, adjunctul Comisiei Naţionale pentru Sănătate, Li Bin, a anunţat că virusul poate suferi mutații şi că poate declanşa epidemii masive la nivel mondial.

Cum te protejezi de coronavirus?

- respectă reguli stricte de igienă (spală-te frecvent cu săpun pe mâini, timp de cel puțin 20 de secunde, sau folosește o soluție dezinfectantă pe bază de alcool, dezinfectează suprafețele și obiectele cu care intri în contact frecvent: toaleta, telefonul, vesela, biroul)
- poartă măști de protecție în spații publice și aglomerate
- evită zonele aglomerate
- evită călătoriile în zonele în care au fost raportate îmbolnăviri
- evită contactul cu persoane bolnave

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii pentru acordarea venitului minim de incluziune. Ministerul Muncii a explicat care este procedura | EXCLUSIV

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Povara inocenţilor

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Periplu de neuitat în <țara> Moldovei

Gata cu zilele grele pentru 5 zodii. Vin finanțe multe și succes

SE SCHIMBĂ banii, din luna DECEMBRIE 2022. Anunțul momentului! Decizia s-a luat deja

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Harry și Meghan, umiliți crunt de Regele Charles. Sunt mai rău decât cerșetorii

Doliu în sportul românesc! A murit un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 1! A făcut infarct chiar pe teren!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies