Cristi Borcea, la un pas de a ieși din închisoare! Ce spun magistrații: „Este disciplinat și stăruitor în muncă”

Cristi Borcea este din ce în ce mai aproape de a ieși din închisoare. Dinamovistul s-ar putea întoarce curând lângă Valentina Pelinel, soția lui, și cei trei copii ai lor.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

Judecătoria Sectorului 4 a admis cerea de elibrare a lui Cristi Borcea. În motivare se arată că fostul finanțator al Dinamo București „dă dovezi temeinice de încdreptare”.

„Analizând prevederile legale în vigoare în materia liberării condiţionate, instanţa retine că, potrivit art. 59 din Codul penal din 1969, poate fi liberat condiţionat condamnatul care a executat fracţiunea de pedeapsa prevăzută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor în muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale”, arată romaniatv.net

„A participat la programele educaționale şi psihologice, nu a fost sancţionat disciplinar, fiind recompensat de 41 ori (de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi/sau vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar). Petentul a finalizat programul de educaţie prin sport, iar în prezent este inclus în cadrul programului pentru liberare. Atât timp cât, din caracterizarea înaintată de penitenciar, rezultă că petentul a avut o atitudine pozitivă faţă de activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială, nu a fost sancționat, natura infracţiunii nu poate conduce la concluzia că scopul preventiv educativ al pedepsei nu a fost atins”, au mai scris judecătorii în motivare.

Citeste si: Coșmarul care a împins o adolescentă de 15 ani la un pas de sinucidere: era obligată să cerșească și să bea apă cu sare dacă nu făcea destui bani

fara descriere

„Chiar dacă instanţa, în analiza unei astfel de cereri, poate aprecia că, în raport de gradul de pericol social al infracţiunii pentru care a fost condamnat deţinutul, se impune executarea unei perioade mai mari din pedeapsă decât fracţia stabilită de lege, acest aspect nu trebuie absolutizat. Atât timp cât, din caracterizarea înaintată de penitenciar, rezultă că petentul a avut o atitudine pozitivă faţă de activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială, nu a fost sancţionat, natura infracţiunii nu poate conduce la concluzia că scopul preventiv educativ al pedepsei nu a fost atins. (...)

Acordarea sau nu a liberării ţinând seama de stări de fapt anterioare începerii executării, precum natura şi gravitatea infracţiunii comise, constituie o cauză de descurajare a persoanei condamnate în procesul de reintegrare deoarece aceasta realizează că liberarea nu depinde de conduita sa pe durata executării, ci de faptele sale anterioare, pe care oricum nu le mai poate influenţa în niciun fel”, mai arată motivarea.

Soluția instanței nu este definitivă.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate