Cristi Chivu s-a alăturat unei campanii umanitare: ”Susțin campania Pacient, caut donator! De plasmă!”

Fostul mare fotbalist Cristi Chivu se implică în acțiuni umanitare

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere

Cristi Chivu este unul dintre ambasadorii campaniei de donare de plasmă, lansată de Asociația Română a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare (ARPID).

Campania ”Pacient, caut donator! De plasmă!” este destinată conștientizării problemei pacienților dependenți de imunoglobulină și creării condițiilor pentru accesul cât mai bun la tratamente salvatoare de vieți.

fara descriere

Citeste si: Polițistul cu care a vorbit Alexandra era singur pe tură de 24 de ore: "Timpul nu îmi permitea să fac mai mult"

Citeste si: Dialog cutremurător între o tânără de 21 de ani și un reporter în fața casei criminalului din Caracal: ”Mi-a spus să mă culc cu el”

”Cristian Chivu se alătură astfel mai multor personalități publice din România care au decis să susțină campania ”Pacient, caut donator! De plasmă!” – interpreta Alina Sorescu, jurnalistele Cristina Herea, Geanina Lungu, Paula Rusu, Iulia Nagy și Ionela Năstase, actrița Paula Chirilă, chef Adrian Hădean. Precizăm că există și alte personalități care au decis să fie alături de noi, ale căror nume și mesaje vor deveni publice în zilele următoare. Tuturor acestora le mulțumim din suflet!”, se arată într-un comunicat al ARPID.

 

În România, spre deosebire de majoritatea țărilor membre ale Uniunii Europene, nu se poate colecta plasmă direct de la donator. Acest lucru are efecte negative asupra pacienților dependenți de imunoglobulină, medicament care nu se poate obține decât din plasmă umană. Dependența totală a României de importul de imunoglobulină a generat în trecut mai multe crize ale imunoglobulinei și riscă să genereze în curând crize și mai severe, în condițiile unui consum global din ce în ce mai mare de imunoglobulină și ale creșterii prețurilor.

Este de aceea crucial pentru România să înființeze centre pentru donarea de plasmă, astfel încât să putem colecta plasmă și la noi în țară și s-o folosim pentru fabricarea de imunoglobulină și alte medicamente derivate, oferind tratamente tuturor celor care au nevoie.  

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate