Cum arată de fapt Ambrozia, buruiană care provoacă mii de alergii în august și septembrie. FOTO

Iată cum arată de fapt ambrozia, buruiana care afectează sute de mii de români în lunile în care se află în perioada de polenizare.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Iată cum arată de fapt ambrozia, buruiana care afectează sute de mii de români în lunile în care se află în perioada de polenizare.

Ambrozia, buruiana ce dă de cap sutelor de mii de români
Ambrozia, buruiana ce dă de cap sutelor de mii de români


In articol:

Deși multe persoane consideră primăvara ca fiind sezonul alergiilor, lunile august și septembrie reprezintă punctul culminant în viețile oamenilor ce suferă de alergie la ambrozie. Această plantă care cauzează nenumărate bătăi de cap atinge vârful perioadei de polenizare chiar în lunile august și septembrie, provocând astfel declanșarea alergiilor.

Deși mulți oameni suferă de o reacție alergică din cauza acestei plante, nu mulți știu exact de ce să se ferească: fiind o plantă care nu are un aspect extrem de distinct, ambrozia poate trece neobservată, chiar și de cei ce sunt afectați de polenul ei.

Peste 480.000 de persoane suferă de reacții alergice la ambrozie, conform medicilor de la Regina Maria.

Citeste si: Dezvăluiri scandaloase despre prințul Charles! “Las-o pe mama în pace!” - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Ambrozia, buruiana ce dă de cap sutelor de mii de români
Ambrozia, în perioada de dezvoltare

Cum arată ambrozia, chiar în perioada de polenizare maximă

În perioda în care buruiana se dezvoltă, aceasta arată ca în imaginea de mai sus. Începând, uneori chiar de la mijlocul lunii iulie, în funcție de condițiile climatice, ambrozia pornește procesul de polenizare, iar astfel își schimbă aspectul.

Conform unei prezentări publicate pe pagina Ministerului Sănătății, în perioada în care ambrozia este în punctul maxim al polenizării, aceasta are un aspect descris astfel: "Florile, purtătoare de polen, formează inflorescențe situate în vârful ramurilor, având forma alungită și compactă asemănătoare unui spic."

Ambrozia, buruiana ce dă de cap sutelor de mii de români
Ambrozia,în perioada de polenizare maximă

În vederea combaterii extinderii acestei buruieni, ambrozia, a intrat în vigoare chiar și o lege, încă din data de 1 ianuarie 2019! Conform Art 1., din Legea 62/2018 privind combaterea ambroziei:

”Proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.”

 

 
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 6 Decembrie 2020: astăzi Racii se lovesc de o problemă de sănătate

Simona Halep e în stare de ȘOC! Vestea pe care a primit-o a picat ca un trăsnet

Care este rețeta originală a celebrei salate de boeuf. A fost inventată de Lucien Olivier și ținută secretă mult timp. Ce au schimbat românii la ea

Maria Gheorghiu anunță dezastrul! Vine o boală mai letală decât Covid-19: „Va ucide multă lume”

Decizie luată de Simona Halep, după ce s-a aruncat în râu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies