Cum prepari cei mai CROCANŢI cartofi prăjiţi! Acesta este secretul

Fie prea tari, fie mai mult fierti decat crocanti, cartofii prajiti au nevoie de putin mai multa atentie decat le este acordata, in graba de a gati cea mai rapida garnitura. Afla cum sa faci cei mai buni cartofi prajiti la tine acasa si nu vei mai fi niciodata dezamagit de rezultat.

Distribuie pe:

Autor: A. B.

1 Alege cartofii potriviti

Cartofii potriviti pot fi cei albi, cu un continut scazut de apa. Astfel, vor absorbi mai putin ulei si vor fi mai gustosi. Cu toate acestea, cam toate tipurile general cunoscute pot fi folosite pentru a face cartofi prajiti (cartofii rosii, cartofii maro etc). Foloseste cam 2 cartofi la o persoana si suplimenteaza cantitatea in functie de numarul de persoane.

2 Pregateste-i pentru taiere

Curata bine cartofii, uniform, spala-i cu apa rece si pune-i deoparte.

3 Taie cartofii in acelasi fel

Cand trebuie sa tai cartofii, este important sa alegi o singura forma, pe care sa o folosesti pentru toata cantitatea de cartofi. Prin urmare, nu este recomandat sa tai un cartof pe lungime, altul pe latime, altul de-a curmezisul. Bucatile taiate trebuie sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune, astfel incat sa se prajeasca uniform. In cazul cartofilor amestecati, unii mai grosi, altii foarte subtiri, acestia din urma ajung sa se arda, in timp ce bucatile groase nu se patrund bine si nu devin crocante.

Citeşte continuarea pe Kfetele.ro.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: