WowNews logo WOWnews
Stories
Cum să faci cea mai gustoasă ciorbă de lobodă
Ciorbă de lobodă

Diverse

Cum să faci cea mai gustoasă ciorbă de lobodă. Rețeta tradițională care te va cuceri

Rețeta tradițională de ciorbă de lobodă. Cum poți pregăti acasă un fel principal delicios?

Ciorba de lobodă se pregătește la fel de ușor și de rapid ca orice ciorbă de zarzavat. Ideal este să folosiți cât mai multe rădăcinoase, pentru a obține un fel de mâncare bogat în vitamine și minerale!

Cum să faci cea mai gustoasă ciorbă de lobodă

În mod tradițional, ciorba de lobodă roșie poate fi un preparat de post numai bun de gătit primăvara, când este Postul Paștelui, iar când nu e post, ciorba poate fi pregătită cu ouă bătute sau cu smântână.

Citeste si: Cristian Botgros, primele declarații despre fiica lui Igor Cuciuc, care a murit în fața lui: „Recent la balul ăsta, am fost și am dansat împreună.” - kfetele.ro

Citeste si: 9 martie, Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia. Tradiţii şi superstiţii de sărbătoarea mucenicilor

Gospodinele trebuie să țină cont de faptul că loboda și ștevia nu trebuie fierte în exces, ci adăugate doar la final, pentru a nu distruge tot ceea ce acestea conțin bun și benefic pentru sănătatea noastră. Ciorba de lobodă e bună și caldă, dar și rece și se poate servi cu mămăliguță sau cu pâine și ceapă. Iată cum poți prepara și tu tradiționala ciorbă de lobodă.

Ingrediente

  • 1 ceapă uscată mare
  • cozi de ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 1 felie mare de țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cartofi roșii
  • 2 legături mari de lobodă roșie
  • 1 legătură de ștevie
  • 200 ml roșii la borcan sau suc de roșii cu pulpă
  • o mână de fidea
  • 200 ml borș
  • sare
  • leuștean proaspăt (sau mărar, pătrunjel)

Mod de preparare

Primul pas este să dai pe răzătoare sau să toci mărunt rădăcinoasele și ardeiul gras. Apoi le călești pe toate câteva minute în uleiul încins cât să își dezvolte aromele.

Citeste si: Rețetă de negresă pentru zilele de post. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

După ce s-au înmuiat legumele, toarnă cam 3 litri de apă și adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi. Pune sare după gust și lasă ciorba să fiarbă până se înmoaie cartofii. Apoi, pune roșiile la borcan, fideaua, loboda, ștevia și borșul încălzit.

Lasă ciorba pe foc până mai dă câteva clocote și stinge focul. Preparatul se mănâncă cald sau rece, cu puțin leuștean prosapăt presărat deasupra. Poftă bună!